DÜZCE (AA) - Düzce Safari Off-Road (DÜSOF) Kulübü üyeleri, hafta sonları düzenledikleri gezilerle Düzce'nin saklı kalmış doğal güzelliklerini keşfediyor.

AA muhabirine bilgi veren DÜSOF Kulübü Yöneticisi Mehmet Albayrak, off-road tutkusunun adrenalin içerdiğini söyledi. 

Her hafta sonu kentin farklı bölgelerine off-road gezileri düzenlediklerini belirten Albayrak, "Bu geziler sayesinde hem yaşadığımız coğrafyayı tam manasıyla tanıyoruz hem de olası afetlere karşı sürekli tatbikat yapıyoruz" dedi. 

Gezilere katılımın yoğun olduğuna dikkati çeken Albayrak, şunları kaydetti:

"Herkes araçlarını alıp geliyor. İnsanlar, hafta içi yoğun mesaide olmalarına rağmen hafta sonu evde dinlenmek yerine doğada dinlenmeyi tercih ediyor. Kalabalık gruplar halinde gezdiğimiz için hem zevk alıyoruz hem de adrenalin daha da üst seviyelere çıkıyor. Son olarak 30 aracın ve yaklaşık 50 kişinin katılımıyla Kaynaşlı ilçesinden yola çıktık ve Yığılca ilçesine bağlı Paşabükü köyüne 30 kilometre yolculuk yaptık. Bu yolculuğumuzda araçlarımız kara ve çamura saplandı. Yüksek kesimlerde olduğumuz için zaman zaman üşüdük, ateş yaktık. Mevsimin son karını görme şansımız oldu. Yaklaşık 10 saat sürmesine rağmen, katılan herkesin zevk aldığı bir gezi oldu."

Arazi araçlarına ihtiyaç hissedildiğinde duyarlı hareket ettiklerini anlatan Albayrak, "Bir vatandaşımız kaybolduğunda ya da araçlar mahsur kaldığında tüm gücümüzle mağdruyeti gidermek adına çalışıyoruz. Amacımız vatandaşlara ve kentimize hizmet etmektir" ifadesini kullandı.