İZMİR, () - TÜRKİYE'nin en genç profesörlerinden olan, öğrencilerinin siyasete girmemesi için klip çekip, sosyal medyada yayınladığı, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Tancan Uysal adaylık başvurusunu yaptı.
Geçen 10 Şubat'ta Ak Parti'den milletvekilliği aday adaylığını açıklayan 34 yaşındayken profesör olan 41 yaşındaki Tancan Uysal, adaylık dosyasını Ak Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Sorumlusu Nazmi Yılmaz'a teslim etti. Ak Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen programa, teşkilat mensupları ve çok sayıda partili katıldı. Aday adaylığı dosyasını ve evraklarını teslim eden Prof. Dr. Uysal, ailesinin, çevresinin ve parti büyüklerinin desteği üzerine aday olmaya karar verdiğini söyledi. Prof. Dr. Uysal, akademik hayatında ve bürokraside verdiği hizmetleri daha ileriye taşımak ve İzmir'e katkı sunmak istediğini dile getirdi.
ÖĞRENCİLERİ KLİPLE VAZGEÇİRMEYE ÇALIŞTI
Fakültedeki öğrencilerinin, Türkiye'de günlerce konuşulan; şovmen Beyazıt Öztürk ile şarkıcı Candan Erçetin arasındaki atışmasındaki şarkılardan esinlenerek, siyasete girmemesi ve milletvekili adayı olmaması için klip çekip, sosyal medyadan bu yolla seslendikleri Prof. Dr. Uysal, “Öğrencilerime en büyük cevabım, onlara layık bir vekil olmak ve tüm sıkıntılarını çözüme kavuşturmak için gecemi gündüzüme katmak olacaktır. Eğitimin, yükseköğretimin ve sağlığın problemlerini ve önündeki fırsatları çok iyi biliyorum. Artık beklemek değil koşmak zamanıdır" dedi.

FOTOĞRAFLI