Kedileri ağır hava koşullarından korumak için kış aylarının başından bu tarafa 500 adet strafor ‘kedi evi’ yerleştiren Karşıyaka Belediyesi, kedilere kalıcı yuvalar kazandırmak için çalışma başlattı.
İzmir, son 50 yılın en soğuk günlerini yaşarken, Karşıyaka Belediyesi sokak hayvanlarını unutmadı. Kış mevsiminin başından itibaren kediler için 500 adet strafor ‘kedi evi’ yerleştiren belediye, kedilere kalıcı yuvalar kazandırmak için harekete geçti. Sekiz kapısı bulunan ve onlarca kedinin barınabileceği kalıcı kedi evlerinin ilki, Bostanlı Balıkçı Parkı’na yerleştirildi.
Ekipler, önümüzdeki günlerde ise sahipsiz kedilerin yoğun olduğu diğer sokak ve parklara da kalıcı kedi evleri kazandırılacağı öğrenildi. Yeşil kırmızı renkleri ve estetik tasarımıyla da dikkat çeken kedi evlerinin korunması ve bakımı ise Yerel Hayvan Koruma Gönüllüleri ile belediye işbirliğinde gerçekleşecek.
Can dostların giderek ağırlaşan kış koşullarından etkilenmemesi için çalışmalarına hız verdiklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Can dostlarımızı her zaman olduğu gibi kış aylarında da kaderlerine terk etmiyoruz. Kedi evleri çalışmamızın yanı sıra, sokak hayvanlarımızın her türlü bakım ve beslenme ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Bunun için de Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz alarmda bekliyor” dedi.