Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen, ünlü Halk Ozanı Aşık Sefai konserinde Mersinliler doyasıya eğlendi.
Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen konseri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin Milletvekilleri Mehmet Şandır ile Ali Öz, MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, şairler, ozanlar ve Mersin halkıyla birlikte izledi.
Sazı eşliğinde seslendirdiği eserlerle izleyenlere unutulmaz bir gece yaşatan Aşık Sefai, salonu dolduran halkı zaman zaman coşturdu, zaman zamanda duygu dolu anlar yaşattı. Konser sonunda sahneye çıkarak Aşık Sefai’yi Mersin’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Kocamaz, Aşık Sefai’ye sanatta 40. yılı anısına plaket takdim etti ve kendisine yazdığı bir şiiri hediye etti.
Kocamaz’a, kendisini Mersinlilerle buluşturduğu için teşekkür eden ve ayrıca kendi adına yazdığı şiirden dolayı çok mutlu olduğunu kaydeden sanatçı Aşık Sefai ise “Belediyecilikte zaten bir duayen olan Sayın Burhanettin Kocamaz, bu başarısını, Tarsus’ta olduğu gibi Mersin’de de kültür ve sanat etkinlikleriyle taçlandırmaya devam ediyor. Başarılarının daim olmasını diliyorum” dedi.