Aydın’ın Nazilli ilçesinde özellikle plakasız motosiklet sürücülerinin dikkatsiz araç kullanması kazaya davetiye çıkarıyor.
Özellikle trafiğinin yoğun olduğu yerlerde motosiklet sürücülerinin trafik kurallarına uymaması dikkat çekerken, akşamüstü ilçe merkezinden geçen vatandaşlar Denizli-Aydın Devlet Karayolu Esen Park büfe mevkiinde inanılmaz bir duruma şahit oldu. Nazilli’den Aydın’a giden yolcuların bulunduğu dolmuşun sağından geçen motosiklette bulunan 3 kişinin kasksız olduğu için görüntüleyen vatandaşlar, motosiklet sürücüsünün çakmak gazı koklaması ile adeta şok yaşadı. Plakasız motosikletin sürücüsünün bir elinin direksiyonda bir elinde ise çakmak gazının bulunduğunu gören vatandaşlar o anları cep telefonlarına kaydederken, ölüme davetiye çıkaran gençlerin pervasız davranışları ise pes dedirtti. Öte yandan MOBESE’lerle izlenen devlet karayolunda tehlikeli şekilde motosikletle ilerleyen gençlere hiçbir trafik polisi müdahale etmezken, üç genç belli bir süre sonra gözlerden kayboldu.
DENETLEME İSTEDİLER
Trafikte otomobil kullanan sürücülere zor anlar yaşatan motosiklet sürücülerine yönelik denetimlerin artmasını isteyen vatandaşlar, tüm uyarılara rağmen bazı motosiklet sürücülerinin de kask takmadığını dile getirdiler. Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekiplerinin motosiklet kullanan sürücülere yönelik denetimlerini sıklaştırmasını isteyen vatandaşlar, kurallara uymaması nedeniyle sürücülerin tehlikeye davet çıkardığını ifade ettiler.