Antalya’nın Manavgat ilçesinde Şule Muzaffer Büyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ortak olduğu "Aynı Malzemeler Farklı Lezzetler" adlı proje kapsamında İspanya’dan 6 öğrenci staj için ilçeye geldi
"Aynı Malzemeler Farklı Lezzetler" isimli Erasmus+ projesi kapsamında İspanya’nın Castellon de Plana bölgesindeki C.I.P.F.P. Costa de Azahar Hostaleria i Turisme Industries Alimentaries okul öğretmenleri Francisco Javier Asensio Martinez ve 6 öğrenci, Manavgat’ta bulunan Horus Paradise Hotel, Barut Hemera Hotel ve Kamelya World Hotel’de staj faaliyetine başladı.
İspanya’dan gelen öğrenciler Manavgat Şule Muzaffer Büyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin koordinesinde otellere yerleştirilirken, proje ile öğrencilerin Türk mutfağına özgü tatlı ve yemekleri öğrenmelerinin hedeflendiği belirtildi.
Şule Muzaffer Büyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Proje Koordinatörü Onur Arsla yaptığı açıklamada, "Öğrenciler 21 gün süre ile otellerde çalışarak hem Türk mutfağından baklava, kalburabastı, tulumba, künefe, sütlaç, kazandibi, kadayıf ve kabak tatlılarını yapmayı öğrenecek hem de Türk kültürünü tanımış olarak ülkelerine dönecekler" diye ifade etti.
Okul Müdürü Mustafa Yüksel ise, Costa de Azahar Okulu’nun geçtiğimiz Şubat ayında kendi öğrencilerini İspanya’da en iyi şekilde ağırladıklarını belirterek, "Biz de Şule Muzaffer Büyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak üzerimize düşeni en iyi şekilde yapıp İspanyol öğrencilerimize Türk misafirperverliğini göstereceğiz. Öğrencilerin bütün işleri ve sorunları ile Proje Koordinatörü Onur Arslan ilgilenmektedir. Proje kapsamında öğrencilere İngilizce Öğretmeni Çağdaş Özbay tarafından Türkçe ve İngilizce dil eğitimi verilmektedir" dedi.