Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bilecik İl Müdürlüğü’ne bağlı Bozüyük Sosyal Güvenlik Merkezi’nde personel yetersizliği yüzünden sıkıntı yaşanıyor.
Merkezden tayini çıkan personelin yerine yeni görevlendirme yapılmaması nedeniyle yaşanan eleman eksikliğinin vatandaşa yeterli hizmet verilmesi noktasında sıkıntıya sebep olduğu belirtiliyor. Vatandaşlar, “Çalışanların bir kısmının tayin olup gitmesi ve yerine personel gelmemesi nedeniyle kurum büyük sıkıntı yaşıyor ve işlemlerimizi yapacak personel bulamıyoruz. Daha önce de emeklilik servisi kapanmış olduğundan, emekli olmak için müracaat ettiğimizde sadece talepler alınarak Bilecik’e gönderiliyordu. Daha önceden ilçemizdeki bu kurumda karşılanan hizmetler şimdi karşılanamıyor ve personel eksikliği çözülemiyorsa bu kurumu açık tutmanın da bir anlamı yok. İlçe halkı için büyük bir nimet olan ve hizmetleriyle işimizi kolaylaştıran Bozüyük Sosyal Güvenlik Merkezi’nin personel eksikliğinin bir an önce giderilmesini istiyoruz” dediler.
Bozüyük Sosyal Güvenlik Merkezi, 15 Ocak 2010 tarihinde hizmete başlamıştı. SGK’ın Bozüyük’te açılmış olması ilçe halkı tarafından büyük bir sevinçle karşılanmıştı. Merkez sayesinde ilçe halkının SGK’daki işlemleri için Bilecik’e gitmesi önlenmişti.