Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesine "Bağımlılıkla Mücadele ve Kanser Erken Teşhis Merkezi" kuruluyor.
Yıldırım Belediyesinin Halk Sağlığı Müdürlüğüne tahsis ettiği bin metrekarelik alana kurulacak merkezlerde gençler her türlü bağımlılıktan kurtulacak. Ayrıca her gün 50 kadına kanser tarama hizmeti verilecek ve obezite ile mücadele edilecek. Merkezin protokolü Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Halk Sağlığı İl Müdürü Özcan Akan arasında imzalandı.
Tıp Merkezi bünyesinde bin metrekarelik bir alanın bedelsiz bir şekilde Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’ne tahsis edildiğini belirten Başkan Edebali, “Yapacağımız protokolle bin metre karelik bir alanı Halk Sağlığı Müdürlüğüne tahsis edeceğiz. Burada kanser erken teşhis hizmetleri yürütülecek. Tahsis ettiğimiz bu alan sosyal merkez şeklinde hizmet verecek. Sigara bağımlığı ve obezite ve sağlıklı hayat ünitelerinde Yıldırım’da yaşayan vatandaşlarımıza hizmet verilecek. Kanser taraması çok mühim. Yıldırım’da yaşayan vatandaşların böyle bir hizmete ihtiyacı var. Bu merkezde her gün 50 kadına kanser taramayla ilgili hizmet verilecek. Kanser artık küresel bir hastalık. Bizler mahalli idareciler ve kamu kurumları olarak bu konuda hassasiyeti ön plana çıkarmak istedik” dedi.
Vali Münir Karaloğlu ise, “4 Şubat Dünya Kanserle Mücadele Gününde bu protokolü imzalıyoruz. Yıldırım Belediyesi bin metrekarelik bir mekanı Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’ne tahsis edecek. Müdürlük merkezi oluşturacak. Merkez bünyesinde KETEM olacak. Kanserden erken teşhis çok önemli. Obeziteyle mücadele merkezi ve sigarayı bıraktırma programları da olacak. Bu merkezde çocukları ve gençleri her türlü bağımlılıktan koruyacak programlar olacak. Çağımızda sadece madde bağımlılığı yok. Artık internet de bir bağımlılık türü oldu. Bu merkezde her türlü bağımlılıkla mücadele edilebilecek” şeklinde konuştu.