Mardinli iş adamı Nevzat Eldem, Artuklu Üniversitesi’nin iki aydır başlattığı peyzaj çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla, 315 adet yetişkin ağaç hibe etti.
Mardin Artuklu Üniversitesi Kampüsünün peyzaj çalışmaları kapsamında iki aydan beri devam eden ağaçlandırma faaliyetlerine katkıda bulunmak amacıyla Mardin Eğitim Vakfı (MARSEV) Mütevelli Kurulu Üyesi Nevzat Eldem, 315 adet yetişkin ağaç hibe etti. Eldem’e teşekkür eden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, bir üniversitede doğal alanlara sahip olunması ve yerleşkenin korunarak yeşillendirilmesinin yaşamsal bir önem taşıdığına dikkat çekti.
Göreve geldiği günden itibaren üniversiteye bağlı yerleşkenin ağaçlandırılması ve fakültelerin birinci etap peyzaj çalışmaları kapsamında çok ciddi çalışmaların yapıldığını açıklayan Ağırakça, “Üniversitemiz yerleşkelerinde yer alan ağaçsız sahalara, iklim şartlarına uygun fidan ve ağaçların tespitini yaparak dikimlerini gerçekleştirdik. Bu çalışmaların sonucunda Mardin’in orman ve mesire sahasını arttırma hedefinden de hareketle üniversitemizce bölge iklimine uyumlu ağaç dikimleri sağlandı” dedi.
Üniversite yerleşkesinin ağaçlandırılarak oluşturulacak orman ve mesire sahalarının yapılması sonucunda, bölge iklimine mikro düzeyde de olumlu etki edebilecek bir hale geleceğini vurgulayan Ağırakça, şunları kaydetti:
“Üniversitemizi birlikte sadece akademik bir faaliyet merkezi olarak değil fiziki görüntüsü ile de öğrencilerimize ve halkımıza hitap edecek, öğrencilerin iyi zaman geçirecekleri bir yer haline getirmeye çalışıyoruz. Bu doğrultuda katkılarını esirgemeyen hayırsever hemşehrilerimize de teşekkür ediyorum. Her platformda vurguladığımız gibi şehriyle bütünleşen bir üniversite olmak hedefiyle hareket ediyoruz. Kampüs alanımızda hemşehrilerimizin istifadesine sunulacak orman ve mesire alanları Mardin halkının üniversiteyle bütünleşmesinde aktif bir rol oynayacaktır.”