Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP), Dolar TL Vadeli İşlem Sözleşmelerinde 27 Şubat 2015 tarihinde günlük işlem hacmi tarihinde ilk defa 1 milyar TL’yi geçerek yeni bir rekor daha kırıldı.
Borsa İstanbul A.Ş. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası (VİOP), geniş finansal ürün yelpazesiyle yatırımcıların ve şirketlerin her türlü risklerinin yönetilmesinde merkezi karşı taraf güvencesi ve artan likiditesi ile bölgesinin tercih edilen platform olma yolunda ilerlerken, geçtiğimiz Şubat ayını rekorlarla tamamladı.
VİOP’ta, Dolar TL Vadeli İşlem Sözleşmeleri işlem hacminde tüm zamanların rekoru, 27 Şubat 2015 tarihinde ulaşılan 1 milyar 29 milyon 675 bin 327 TL ile kırıldı. Günlük işlem hacminde ilk defa 1 milyar TL psikolojik bariyerini geçen Dolar TL Vadeli İşlem Sözleşmeleri, hergeçen gün şirketlerin ve yatırımcıların döviz risklerini yönetmek için daha çok tercih ettikleri bir ürün olmaya devam ediyor. Aynı gün Dolar TL Vadeli İşlem Sözleşmelerinde gerçekleşen işlem miktarı ise 406 bin 332 adet sözleşme oldu. VİOP’ta, Dolar TL Vadeli İşlem Sözleşmeleri işlem hacmi rekoru daha önce 16.12.2014 tarihinde kırılmış ve bu tarihte 475 milyon TL değerinde işlem hacmi gerçekleşmişti.
Öte yandan, geçtiğimiz Şubat ayında Döviz Vadeli İşlem Sözleşmeleri aylık işlem hacminde tüm zamanların rekoru 7,5 milyar TL ile kırıldı. Şubat ayında Döviz Vadeli İşlem Sözleşmelerinde gerçekleşen işlem miktarı ise 3 milyon adet sözleşme oldu. VİOP’ta, Döviz Vadeli İşlem Sözleşmeleri aylık işlem hacmi rekoru daha önce 2011 yılı Ekim ayında kırılmış ve söz konusu ayda 5,3 milyar TL değerinde işlem hacmi gerçekleşmişti.
Ayrıca, VİOP’ta Şubat ayında toplam işlem hacmi rekoru da kırıldı. Şubat ayında toplamda VİOP’ta 51 milyar TL’lik bir işlem hacmi gerçekleşti. Daha önce aylık işlem hacmi rekoru 2013 yılının Haziran ayında 47 milyar TL ile kırılmıştı.