Van Valiliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan ‘Olimpiyatlara Giden Yolculuk Projesi’ kapsamında yetiştirilen Vanlı sporcular, Türkiye Şampiyonası’na katılabilmek için destek bekliyor.
Van Valiliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, kentte maddi durumu düşük ailelerin çocuklarını spora kazandırmak amacıyla hazırladığı ‘Olimpiyatlara Giden Yolculuk Projesi’, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında kabul edildi. İlk etapta 400 çocuğun yer aldığı projede yapılan eleme usulü yarışmalar sonunda 200 kişi elenmiş daha sonraki 9 aylık çalışmalar sonucunda ise en başarılı 20 sporcu seçilmişti. Van Olimpik Yüzme Havuzu’nda çalışmalarına aralıksız devam eden Vanlı sporcular, 28 Şubat - 1 Mart tarihleri arasında Ankara’da, Modern Pentatlon adı altında yapılacak olan Biatlon Türkiye Şampiyonası’na hazırlanıyor.
İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Yüzme Antrenörü Erdal Bitik, çalışmalara devam edebilmek ve Türkiye Şampiyonası’na katılabilmek için ciddi anlamda desteğe ihtiyaçları olduğunu vurguladı. Çalışmalarına ismini vermeyen bir iş adamının tüm takımın mayo, bone ve eşofman takımı ihtiyaçlarını karşıladığını ifade eden Bitik, “Çocuklarla birlikte ciddi anlamda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ancak bu çalışmalarımızı yaparken de yol masrafları ve çocukların diğer masraflarından dolayı ciddi sıkıntımız var. Bu sıkıntılardan dolayı bazen yarışmaya katılmamayı bile düşünüyoruz. Bu kadar emek vermişken, bu çocukların şevkini kırmamak için ciddi anlamda destek gerekiyor. Van’da duyarlı birçok iş adamının olduğuna inanıyoruz. Van Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü başta olmak üzere tüm kurumlarımızın ve hayırsever iş adamlarımızın katkılarıyla hep birlikte bu şampiyonaya katılıp, memleketimize, ülkemize milli sporcular yetiştirmek için gitmek istiyoruz. Sıkıntımız sadece maddi. Eğer bu sıkıntımız, hayırsever iş adamlarımız ve büyüklerimiz tarafından karşılanacaksa biz bu yarışlara katılıp, ilimize bu başarıyı getireceğimize söz veriyoruz” dedi.
Minik sporcuları bırakmamak için 6 aydır tek kuruş almadığını ifade eden Bitik, “Bu çocukları eğer ki istihdam oluşturup topluma faydalı bireyler haline getiremezsek, ciddi anlamda sıkıntılarla karşılaşabiliriz. Biz hocalar olarak da üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazır bir şekilde altı aydır tek kuruş almadan bu çocukları, sırf spora kazandırabilmek için, bu ülkeye sağlıklı ve başarılı bireyler olmaları için mücadele veriyorsam, bütün halktan da bu desteği vermelerini bekliyorum” diye konuştu. Daha önce sokaklarda boş yere vakitlerini harcadıklarını ifade eden minik sporcular ise, “Hocamızın sayesinde başarılı olacağımıza inanıyoruz. Tek sıkıntımız maddi. Değerli kurum amirleri ve iş adamlarından bize yardımcı olmaları istiyoruz. Bizler yarışmalarda Van’ı en güzel şekilde temsil edeceğiz” şeklinde konuştular.