Efeler Belediye Meclisi Şubat ayı 2. olağan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Efeler ilçe sınırları içerisindeki Cem Evleri’nin dini ibadethane olarak kabul edilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.
Efeler Belediyesi Şubat ayı 2. olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan başkanlığında gerçekleştirildi. 5 meclis üyesinin mazeretli olarak katılmadığı toplantıda, 15 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
EFELER İLÇESİNDEKİ CEM EVLERİ İBADETHANE SAYILACAK
Toplantının son maddesi, "İlçe vatandaşlarının ihtiyaçlarını karşılayan, ilçe sınırları dahilinde bulunan Cem Evleri’nin dini ibadethane olarak kabul edilmesi ile ilgili Hukuk Komisyonu Raporu" görüşülerek oy çokluğu ile kabul edilirken, AK Parti grubu çekimser oy kullandı.
Konu ile ilgili MHP grubu adına konuşan Belediye Meclis Üyesi Afşin Burak Öztürk, "Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak Cem Evleri’nin ciddi sıkıntılar yaşadığını biliyor ve bu konuda yapılacak olan girişimlerin tamamını destekliyoruz" dedi.
Efeler Belediye Başkanı M.Mesut Özakcan da, "Bu konuda çekimser oy kullanan arkadaşlarımızın da bizden farklı düşünmediklerine inanıyorum. Bizim odağımızda insan var. Dil, din, ırk, mezhep ayrımı gözetmeden tüm insanların huzurlu, mutlu, inancı ile barış içerisinde yaşamalarını istiyoruz ve diliyoruz" diye konuştu.