Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Karagandi Tattimbet Kazak Halk Müziği Orkestrası’nda yer alan Kazakistanlı sanatçılar onuruna bir yemek verdi.
Anemon Otel’de gerçekleştirilen yemeğe; Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Kazakistanlı devlet sanatçısı Bibigül Tölegenova, Karagandi Eyaleti Bölge Valiliği temsilcileri ve Karagandi Tattimbet Kazak Halk Müziği Orkestrası sanatçıları katıldı.
Yemekte konuşma yapan Vali Tuna, 2014 yılının ekim ayında Karagandi’ye gittiğini hatırlatarak, “Kazakistanlı kardeşlerimi burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi. Vali Tuna, “Kültür Başkentliği süreci içerisinde Eskişehir, birçok ulusal ve uluslararası sanat etkinliğine ev sahipliği yapmıştır. Nevruz programında 30 ülkeden yaklaşık bin sanatçımızı Eskişehir’de ağırladık. Fakat sizlerin hazırladığı bu akşamki konser programı gerçekten çok güzeldi. Bu yüzden sizlere bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Organizasyonda emeği geçen Büyükelçi Canseyit Tüymebayev’e, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sayın Düsen Kaseinov’a, değerli Kazakistanlı devlet sanatçısı Bibigül hanımefendiye, Karagandi Eyaleti Bölge Valiliği temsilcilerine ve siz değerli sanatçılara çok teşekkür ediyorum” dedi.
Vali Tuna, sözlerinin sonunda iki ülke arasındaki iyi ilişkilere değinerek, bu dostluğun ve kardeşliğin hiç bozulmamasını dilediğini belirtti.