Antalya’nın Korkuteli ilçesinde Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen budama kursuna katılan kursiyerler sertifikalarını aldı.
Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ’Meyve Budama Kursu’na katılan 98 kursiyer, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özlem Çağırıcı Armut, Datköy ve Sülekler mahallelerinde düzenlenen kursa 98 kursiyerin katıldığını belirterek, proje kapsamında İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından kursa katılanlara 20 TL cep harçlığı ödediğini söyledi.
Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Öznur Taşkan ise, ilçenin tarım potansiyelinin çok yüksek olduğuna dikkat çekerek, "Kursu tamamlayan 98 arkadaşımız bölgemizde meyve ağaçlarının budamalarını kendileri yapacak. Son yıllarda artan meyve yetiştiriciliğiyle birlikte kaliteli ürün almak için budama yapılması konusunda çiftçilerimizin yoğun talepleri olmuştur. Bu talepler sonucu çiftçilerimize faydalı olabilmek için teknik personel bu uygulamaları üreticilere aktararak meyve yetiştiriciliğinde kaliteli ve bol mahsul alınmasına vesile olacaktır" dedi.