Tokat’ta kavga ve adam yaralama gibi suçlardan hükümlü olan 3 kişi, cezalarını denetimli serbestlik uygulaması kapsamında bir kamu kurumunda çalışarak çekiyor.
Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Tokat Meteoroloji Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında hükümlüler cezasını Meteoroloji Müdürlüğü’nde çalışarak çekiyor. Meteoroloji binasının bodrum katında kurulan atölyede çalışan hükümlüler, cezalarını çalışarak ödemekten mutlu. Müdürlüğün bahçesinde çardak, otomobil garajı yapan hükümlülerin maliyeti minimuma indirdiğini ifade eden Tokat Meteoroloji Müdürü Şükrü Koç, denetimli serbestlik uygulaması kapsamında suça meyilli insanların topluma kazandırılması için kamuya yararlı işlerde çalıştırılmasının önemine değindi. El becerileri ve sanatlarına göre hükümlülere iş verdiklerini ifade eden Koç, “Suça karışmış, suça meyilli insanlarla uğraşmanın zorluğunu herkes bilir. Ama bunların topluma kazandırılmasının daha faydalı olacağına inanıyoruz. İş yaparak da burada kamuya yararlı faaliyet yapmış oluyorlar” dedi.
Meteoroloji Müdürlüğü bahçesindeki kapalı garajı projesini sadece malzeme alımı yaparak ortaya çıkardıklarını ifade eden Koç, “Garajı kaynak bilen daha önce sanayide bu işlerde çalışmış olan denetimli serbestlikte olan arkadaşlarla bu projeyi gerçekleştirmiş olduk. Bu proje mühendisimizin hesaplamasına göre maliyeti 14-15 bin TL civarında idi. Bize maliyeti 2-3 bin TL malzeme parası oldu. Bu arkadaşları çalıştırmakla kendi personelimizin de alet edevat kullanımında onların da işe adapte olmalarını sağlıyoruz” diye konuştu.