ESKİŞEHİR'in Mahmudiye İlçesi'nde 'Atlı Terapi ve Rehabilitasyon Merkezi' ile 'Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu At Eğitim ve Binicilik Tesisi' düzenlenen törenle açıldı.
Türk Dünyası Vakfı'nnı Eskişehir Valiliği ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) işbirliği ile tamamlanan Atlı Terapi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu At Eğitim ve Binicilik Tesisi'nin açılışı nedeniyle tören düzenlendi. Mahmudiye İlçesindeki törene Vali Güngör Azim Tuna, Ak Parti Milletvekili Salih Koca, CHP Milletvekili Gaye Usluer, İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, ESOGÜ Rektörü Prof.Dr.Hasan Gönen, Eskişehir Sanayı Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir ile çok sayıda davetli katıldı.
ESOGÜ Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Çalışkan, okuldan bugüne kadar 138 öğrencinin mezun olduğunu ve bunlardan 102'sinin atçılık sektöründe istihdam edildiğini söyledi. Çalışkan, "Eğitimlerimizin yüzde 70'i uygulamalı eğitimdir. Atlı Terapi ve Rehabilitasyon merkezimiz ihtiyaç sahibi olanlara atların iyileştirme etkilerinden yararlanarak fayda sağlanmasını amaçlamakta" dedi.
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'da konuşmada bu merkezin hem Mahmudiye'ye ekonomik katkı sağlayacağını hem de insan sağlığına hizmet vereceğini söyledi. Tuna şöyle devam etti:
Batı literatürün de kanadı kırılmış melekler olarak tanımlanan, atalarımız tarafından evcilleştirilen, binlerce yıldır insanoğluna taşıyıcı olarak hizmet eden mübarek hayvanlardır atlar. Türk topluluklarının can yoldaşı, Dadaloğlu'nun sevgilisi kırattır. Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksek Okulu ile ilçemizin at üretilen bir merkezi olma özelliğine atçı seyis yetiştiren bir merkez olma özelliği de ilave edilmiştir. İşte merkez şimdi bir fonksiyonla, terapi merkezi olarak karşımıza çıkıyor. Ülkemizin başka merkezlerinde özellikle midilli ve daha küçük atlarla çocuklara yönelik çalışmalar yapılmakta idi. Atlı tedavi çalışmaların daha kapsamlısı açılışını yaptığımız bu merkezde gerçekleştirilecektir. Bu merkez gaziler, bedensel yitimli ihtiyaç sahipleri, down sendromlu çocuklar, konuşma ve iletişim sorunları bulunan çocuk ve gençlerin merkezden yararlanmaları öncelikli olarak hedeflenmiştir. Bu gruplar dışında yaşlı rehabilitasyonu, yetişkinlerde iyi zaman geçirme faaliyetleri gibi alanlarda yararlı olması planlanmaktadır. Bu güzel ve hisli hayvanları tedavi amaçlı olarak insanımızın hizmetine sunacak Mahmudiye İlçemize de canlılık getirecektir."
Konuşmaların ardından Atlı Terapi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu At Eğitim ve Binicilik Tesisi'nin açılışı yapıldı. Vali Tuna ve beraberindekiler Atlı Terapi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni gezdi. Engelli çocuklar da merkezde bulunan atlara ot verdi, bazı çocuklar görevliler tarafından ata bindirilerek gezdirildi.

FOTOĞRAFLI