Bu yıl düzenlenecek olan “Dünya Öykü Günü” kutlamalarının, Eskişehir’de Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği ve Tepebaşı Belediyesi’nin katkılarıyla yapılacağı bildirildi.
Yapılan açıklamaya göre; “14 Şubat Dünyanın Öyküsü Dergisi” ile işbirliği içinde Öykü Günü Bildirisi okunarak açılışı yapılacak olan etkinliğin öykü adına heyecan verici konukları olacak. Aslı Erdoğan ile Nilüfer Altunkaya söyleşisi, Deniz D. Şimşek ile Alptuğ Topaktaş söyleşisi gerçekleştirilecek. Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği’nin “İnsan öyküsüyle var” sloganından yola çıkarak, Eskişehirli yazarlar Emel İrtem, Sevtap Ayyıldız, Mehmet Sadık Bozkurt ve İbrahim Bilek de kendi öykülerini okuyacak. Nilüfer Altunkaya’nın sunumuyla gerçekleştirilecek etkinlikte konuk yazarlarla imza ve söyleşi de yapılacak. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek etkinliğe tüm öykü severler davetli olduğu belirtildi..
Etkinlik 15 Şubat 2015 Pazar günü 17.00- 19.30 saatleri arasında Tepebaşı Belediyesi Özdilek Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.