Eğitim Bir Sen Manisa Şubesi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Manisa’da görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı.
Manisa Öğretmenevi’nde gerçekleşen programa Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu şehir dışında olduğu için katılmazken, gazetecileri Eğitim Bir Sen Manisa Şubesi Başkan Yardımcısı Mehmet Akış ve yönetim kurulu üyeleri ağırladı. Günün anısına gazetecilere çiçek takdim eden Eğitim Bir Sen üyeleri Gazeteciler Günü’nün bayram olması temennisinde bulundular.
Günün önemiyle ilgili bir açıklama yapan Mehmet Akış, “Gazetecilerin hak ettikleri hayat standartlarına kavuşmaları, onların görevlerini daha iyi yapmalarını sağlayacaktır. Türk basını, Türkiye’nin bugün geldiği seviyeye ulaşmasına da değerli katkılarda bulunmuştur. Şüphesiz basınımızın gösterdiği gelişmede en önemli pay basın çalışanlarına aittir. Basın çalışanları, mesleklerinin gereğini yerine getirmek için fedakârca görev yapmaktadırlar” dedi.
“Gazetecilerimizin katkılarının yalnız basın sektörümüzü değil demokrasimizi ve dolayısıyla ülkemizi geliştireceği de unutulmamalıdır” diyen Akış, “Toplumun sağlıklı haber alabilmesi ve olaylara farklı açılardan bakabilmesi için basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması şarttır. Bugün ülkemizde her türlü fikir özgürce tartışılmakta ve basınımız herkesin düşüncesinin kamuoyuna aktarılması konusunda önemli bir görev yapmaktadır. Basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti kapsamında yaşanan bazı aksaklıklar da hiç şüphesiz ki demokrasimiz geliştikçe ortadan kalkacaktır” diye konuştu.
Akış açıklamasını şöyle devam ettirdi:
“Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medya, demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunu; güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır. Kamuoyunu bilgilendirme, haber verme ve halk adına denetim yapma gibi son derece önemli görevler yürüten basın çalışanlarına demokrasinin tüm kurumlarıyla yerleşmesi açısından da önemli görevler düşmektedir. Bu önemli görevi yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimiz düzenli bir mesaisi olmadan, halkı bilgilendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir. Ancak sendikal örgütlenme oranın düşük olduğu, iş güvencesinin olmadığı ve alın terinin karşılığının alınamadığı sektörde öncelikli konu sendikal örgütlenme olmalıdır. Bugünün iş güvencesinin olduğu, sendikal örgütlenmenin önünün açıldığı, sosyal ve ekonomik hakların teslim edildiği bir gün olmasını temenni ediyoruz.”
Tarihin her döneminde milletin müşterek sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirebilmek için mesleki zorluklarına rağmen vazifesini en iyi şekilde ifa etmeye çalışan basın mensuplarının, düşünce ve görüş zenginlikleriyle, toplumun bilgilenmesi ve bilinçlenmesinde, huzur ve güven ortamının güçlendirmesindeki rolünün oldukça fazla olduğunu kaydeden Akış, “Basın meslek ilkelerine bağlı hareket ederek, mesleki ve toplumsal duyarlılık içinde çalışmalarını sürdüren basın çalışanlarının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görevlerini yerine getirirken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, tüm basın çalışanlarına sevgi ve selamlarımı iletiyorum” dedi.