Manisa Valisi Erdoğan Bektaş Manisa Fen Lisesi’nin Bilim ve Teknoloji Haftasında Manisa geneli resmi ve özel tüm ortaokul öğrencileri arasında Matematik ve Fen Bilimleri alanında düzenlediği ‘Ödevini bize getir’ adlı proje yarışması sergisini gezdi.
Manisa Fen Lisesi’nin geleneksel hale getirdiği ve dördüncüsünü düzenlediği ve sergi açılışı dün yapılan ’Ödevini Bize Getir’ adlı projede 21 proje yer aldı. Matematik ve Fen Bilimleri alanında il genelindeki ortaokul öğrencilerinin hazırladığı 50 eser jüride yer alan CBÜ Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyelerinin yapmış olduğu ön eleme sonucunda 20’e düşürülerek sergide yer alacak eserler belirlendi.
Proje sergisi ziyaretine Vali Erdoğan Bektaş’ın yanı sıra Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Okul Müdürü Hüseyin Kırtaş, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Okul Müdürü Hüseyin Kırtaş, ülkemizin geleceği olan gençleri milli ve manevi değerlerle beraber, temel ve uygulamalı bilimlerde araştırmaya özendirmek, bilime meraklı gençlerin yolunu açmak, onların “Geleceğin Bilim İnsanları” olarak yetişmelerine katkı sağlayarak özgür düşünce, uygulamalı bilimsellik ve teknik becerilerin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla bu yarışmayı düzenlediklerini söyledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş ise, öğrencilerin yapmış oldukları projelerle sergide yer almalarından büyük memnuniyet duyduğunu, aydınlık yarınların oluşabilmesi için ülkemizin ilim ve fen alanında daha ileri noktalara ulaşması gerektiğini, bu amaçla gençlerin bilime ve araştırmaya okul sıralarından başlamalarının önemli olduğunu belirtti.
Yarışmaya katılan projeleri tek tek inceleyerek projeler hakkında bilgiler alan Vali Erdoğan Bektaş ve Protokol üyeleri öğrencilere başarılar diledi.
Yarışma sonuçları, 13 Mart 2015 Cuma günü (yarın) yapılacak olan ödül töreninde açıklanarak öğrencilere ödülleri verilecek.