Küre’de, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü tarafından kadınlara yönelik düzenlenen cenaze yıkama kursu açıldı.
Merkez Kur’an Kursunda devam eden cenaze yıkama kursunda dersler, Merkez Kur’an Kursu Öğreticisi Gülşen Eyüpoğlu tarafından veriliyor. Derslerde ölüm gerçeği, ölmek üzere olana yapılması gereken görevler, şehit ve şehit cenazesi, dinimizde temizlik, abdest ve gusül, cenazenin yıkanması, kefenlenmesi, cenaze namazı ve duaları, taşıma ve defin, taziye konuları anlatılıyor.
İlçe Müftüsü Ali Çebi yaptığı açıklamada, “Cenaze yıkama ve kefenleme son derece önemli dini bir görevdir. Erkek cenazelerini yıkama ve kefenlemede bir sıkıntımız yok. Bu görevi imam hatiplerimiz yapmaktadır. Ancak bayan cenazelerini yıkayacak gönüllü bayan bulmakta zorluk çekiyoruz. Bu işi bilen ve gönüllü olarak yapanlar azaldı. Bilenler de cenaze yıkamaya cesaret edemiyor. İlçemiz ve köylerimizde bayan cenazelerini yıkayıp kefenleyecek kişi bulmakta zorluk çekiyoruz. Halk Eğitim Merkezi Müdürümüzle yapmış olduğumuz istişarede böyle bir kursun açılmasına karar verdik. Kursa katılanlara cenaze yıkama ve kefenlemeyi öğretiyoruz. Desteklerinden dolayı Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Mustafa Avan’a ve kursa ilgi gösterip katılan bayanlara teşekkür ederim” dedi.
Küre Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Avan’da yaptığı açıklamada, Küre’de ilk defa böyle bir kursun açıldığını ifade ederek, ’’Özellikle kadın cenazeleri yıkayıp kefenleyecek kişi bulmakta zorluk çekilmekteydi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Müftülük işbirliği ile bayanlara yönelik olarak açtığımız kursa çok kişi başvurdu. Talep olursa ikinci bir kurs açabiliriz ’’ dedi.