Ağrı Serhat Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan engelli vatandaşlar, yaptıkları el işleriyle mutluluğu buluyor.
Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Özel Serhat Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan engelli vatandaşlar, düzenlenen kurslara katılıyor. Merkezde bayanlara yönelik el işi, erkeklere yönelik tespih yapımı, tenis, satranç gibi kursların bulunduğu ifade edildi. Engelli bayanlar el işleri yaparken, bir yandan da söyledikleri türkülerle güzel vakit geçiriyor. 2008 yılından beri kurumun faaliyet gösterdiğini belirten merkez müdürü Çetin Bora, şöyle konuştu: “Kurumumuzda 81 engelli vatandaşımız var. Her gün bayanlar el işi yapıyor, erkeklerimiz tespih, boncuk, boyama gibi faaliyetler yapmaktadır. Sekiz yıldır el işleri yapılıyor. Yapılan el işlerini inşallah mayıs ayında sergileyeceğiz. Herkes sabah saat 10.00 olduğunda atölyeye geliyor. Severek bu işi yapıyorlar. Herkesin yaptığı el işleri örnek olarak kurumumuzun girişinde sergiliyoruz. Ayrıca, kendilerine patik, kazak, lif gibi şeyler yapıyorlar.”
Kendisi de engelli olan ve kurumda kalan Adem Vural, Diyadinli olduğunu belirterek "Burası çok güzel, buradan memnunum. Şoför olmak istiyorum” dedi.
Kuruluşta sekiz yıldır bakım şefi olarak görev yapan Ekrem Aslankılıç da, şunları söyledi: “Engelli arkadaşlarımız personel gözetiminde sürekli bu el işlerini yapıyor. Erkeklerimiz pinpon, tespih yaptıklarında çok mutlu oluyor. Biz bunu sürekli yapıyoruz ve engellilerimizi en üst seviyede de tutuyoruz. Biz kendimizi onlardan farklı görmüyoruz. İnsanlar aynı şekildedir ve hatta onlar bizden daha üstün. Biz onlarla çalışmaktan çok mutluyuz, gurur duyuyoruz. İşimizi severek yapıyoruz. İşimizi düzgün yapmak için çalışıyoruz ve engellilerle sevgi, saygı ortamında çalışıyoruz. Her şeyi üst seviyede tutarak bir şey eksik olduğu zaman anında tenim etmeye, her şeyleriyle yakından ilgilenmeye çalışıyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz İsmail Bey’den de çok memnunuz ve bize çok şevk veriyor işimizi üst düzeyde yapmamızı sağlıyor.”