Canik Belediyesi tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde devlet ile millet kaynaştı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da katıldığı törende vatandaşlar protokol üyeleriyle bayramlaştı.
Canik Belediyesi Hizmet Binası’nda yapılan bayramlaşma törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yanısıra Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. AK Parti İlçe Başkanı Ercan Eler ve AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel vatandaşların bayramını kutlarken, Canik Belediye Başkanı Osman Genç de bayramlaşma programına katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti. Başkan Genç, "On bir ayın sultanı olan Ramazan ayını geride bırakarak sağlık ve huzur içerisinde hep beraber millet olarak, inananlar olarak Ramazan Bayramı’na kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz bir aileyiz. Allah bu büyük ailenin birliğini ve dirliğini bozmasın" dedi.
Türkiye’de Ramazan Bayramı’nın huzur içerisinde kutlandığına işaret eden Başkan Genç, "Temennimiz, bayramların dünyanın her köşesinde bayram gibi yaşanmasıdır. Ramazan Bayramı, dünyada özlediğimiz huzur ve barış ortamını bir an önce getirir. Biz burada huzurlu bir bayram yaşarken Mısır, Suriye, Doğu Türkistan, Myanmar ve Filistin’de yaşayan kardeşlerimizin de huzur içerisinde bayramlar geçirmesi için dua ve temenni ediyorum. Sevdiklerinizle beraber, sağlıklı, mutlu, ağız tadıyla bir bayram geçirmenizi diliyorum" diye konuştu.
Bakan Kılıç da, vatandaşların bayramını kutlayarak, "Şükürler olsun ki, millet olma irademizi diri tutan, birlik, beraberlik, kardeşlik duygularımızı pekiştiren, bir Ramazan Bayramı’na daha ulaşmış bulunuyoruz. Şehrimize ve ülkemize hizmet etme şerefine nail olduk. İnşallah bundan sonra da hem Samsun’umuza hem Türkiye’mize çok daha güzel hizmetler yapacağımıza inanıyorum. Tüm halkımızın bayramını tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.
Oldukça samimi ve sıcak bir ortamda geçen bayramlaşma programında konuşmaların ardından vatandaşlar protokol üyeleriyle bayramlaştı. Programın ardından Başkan Osman Genç, Bakan Akif Çağatay Kılıç ve misafirlerini makamında ağırladı. Bakan Kılıç, Canik Belediyesi’nin ilçede yaptığı hizmetlerin AK Parti belediyeciliğine güzel bir örnek olduğunu söyledi.
Başkan Genç, Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki yaşlıları da unutmadı. Huzurevini ziyaret eden Genç, tek tek bayramlaştığı yaşlıların gönüllerini aldı. Huzurevi sakinleri ile sohbet eden ve onları dinleyen Başkan Genç, yaşlılara gül de verdi.