Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu’nun (GENÇKONFED), Mardin’de düzenlediği ’Dillerin, dinlerin ve renklerin buluştuğu şehir Mardin’ gençlik buluşması sonrası ’Kardeşlik ormanı’ oluşturdu.
GENÇKONFED, 81 ilden gençlik temsilcilerini Mardin’de buluşturdu. Yapılan programların ardından 81 ilden gelen gençler oluşturulan hatıra ormanında fidanları toprakla buluşturdu. GENÇKONFED Genel Başkanı Bilal Okudan, Türkiye’nin dört bir tarafından Mardin’e gelen gençlerin Mardin’de birer hatıra fidan diktiğini ve Kardeşlik Ormanı oluştuğunu kaydetti. Okudan, "Bu etkinlik kardeşliğin barışın ve gönül köprülerinin birer simgesi oldu. Bu ağaçların dikimi gençler arasındaki bağın kalıcı birer eseri oldu. Her birimiz yarın yeşerecek bir ağacın dalları gibi kardeşçe Mardin’de, Türkiye’de yaşamak istiyoruz. Erozyonu, seli engeller gibi aramızdaki ayrılıkları ortadan kaldıracak bu fidanlar, havayı temizleyip iklimi düzenlediği gibi de geleceğin Türkiye’sinin omuz omuza yükselmesi, gençler arasındaki kini nefreti yok etmek için önemli bir katkı sunacaktır" dedi.
Bölge gençleri ve diğer illerden gelen gençlerin omuz omuza fidan diktiğini vurgulayan Okudan, "Hep birlikte dikilen fidanlara can suyu verdik. Ağaçlarla birlikte Mardin’de kardeşlik yeşerecek dostluklar pekişecek" diye konuştu. Amaçlarının barış, kardeşlik, sevgi, adalet ve huzur kelimelerinin içeriğinin doldurmak olduğunu vurgulayan Bilal Okudan, "Gençlerimizin çok iyi bir şekilde yetiştirilmesini istiyoruz. Dünyaya yön veren ve tarihe şan katan hareketlerin itici gücü tarih boyunca gençler olmuştur. Bu bağlamda gençler arasında tanışma ve kaynaşmayı temin etmek, karşılaşılan sorunlara karşı birlikte mücadele etmek için atılması gereken adımları atma yönünde çalışmalarda bulunuyoruz" şeklinde konuştu.