Osmaniye Tabip Odası’nın organizasyonu ve Acıbadem Adana Hastanesi’nin desteği ile Büyük Osmaniye Oteli’nde “Tıbbi Onkoloji’ konulu bir panel düzenlendi.
Kanser ile ilgili güncel bir çok konunun ele alındığı panele, Osmaniye, Kadirli ve Düziçi’nden çok sayıda uzman doktor, aile hekimi ve sağlık kurumu yöneticisi katıldı.
Acıbadem Adana Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı ve Tıbbi Onkolog Prof. Dr. Ertuğrul Seyrek, Prof. Dr. Hüseyin Abalı, Prof. Dr. Sinan Yavuz ve Doç. Dr. Züleyha Çalıkuşu’nun konuşmacı olarak katıldığı panel, Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Bengü Başlamışlı İmadoğlu’nun açılış konuşması ile başladı.
Konuşmacılar kanserle mücadelede özellikle onkoloji uzmanları ve aile hekimi işbirliğinin önemine değinirken panel soru-cevap şeklinde interaktif olarak devam etti.
Onkoloji hastalarının takip ve koordinasyonu ile kanser cerrahisininde konuşulduğu panelde, son dönem hastalarının ağrı yönetimi de gündeme geldi.
PROF. SEYREK: “BESLENMENİZE DİKKAT EDİN”
Prof. Dr. Ertuğrul Seyrek, bireylere ve kanser hastalarına sağlıksız beslenmemelerini ve yediklerine içtiklerine dikkat etmelerini önerirken Prof. Dr. Züleyha Çalıkuşu da kemoterapi gören hastaların greyfurt, kantaron ve ısırgan otlarından uzak durmaları gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Hüseyin Abalı ise konuşmasında kanser taramalarının önemine dikkat çekti ve kanser tedavisinde kullanılan akıllı ilaçlar ile kişinin genlerine göre hazırlanmış ilaçlardan bahsetti.
Yaklaşık 3 saat süren toplantıda bir çok değerli bilginin paylaşıldığını vurgulayan Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Bengü Başlamışlı İmadoğlu yaptığı kapanış konuşmasında, “Bugün burada hekimlerimiz tarafından obezitenin ve sigaranın önemli kanser sebeplerinden olduğuna dikkat çekildi. Yine ayrıca kanser hastasına verilecek tedavide nelere dikkat edilmesi gerektiği de vurgulandı. Oldukça verimli geçtiğini düşündüğümüz bu toplantıda kanser hastalarında ağrı yöntemi, kanser takibi ve kanser taramalarını kapsayacak şekilde en kısa zamanda tekrar geniş kapsamlı bir panelin yapılmasına karar verdik” dedi.