Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından kalkınma yardımı çerçevesinde Kuzey Kore halkının gıda ihtiyacını karşılamak amacıyla, Güney Pyongan Eyaletindeki çiftçilere ulaştırılmak üzere Kuzey Kore’ye beş yüz on bin metrekare sera örtüsü yardımı yapıldı.
TİKA heyeti, yardım malzemelerini Kuzey Koreli yetkililere teslim etmek üzere Çin’in Kuzey Kore sınır şehri Dandong’a gitti. Yetkililer tarafından verilen bilgiye göre gönderilen sera örtüleri bahar aylarında kullanılacak ve 25-30cm yükseklikteki eğimli çıtaların üzerine örtülmek suretiyle ekilen pirinçlerin belli bir boya ulaşıncaya kadar dış etkenlerden korunmasını sağlayacak. Söz konusu yardım malzemeleri, özellikle pirinç ve sebze yetiştirilen, tarıma elverişli Güney Pyongan Eyaleti’nde kullanılacak.
KUZEY KORE’YE YAPILAN İLK DIŞ YARDIM
TİKA heyetinin Pekin’deki Türk Büyükelçiliğinde Kuzey Koreli yetkililerle yaptığı görüşmede Kuzey Kore’nin Pekin Elçilik Müşaviri, sera örtülerinin KECCA yetkilileri tarafından teslim alındığını ve söz konusu yardım malzemelerinin bu yıl Kuzey Kore’ye yapılan ilk dış yardım olduğunu belirterek TİKA’ya ve Türk halkına teşekkürlerini iletti. Ayrıca pirinç yetiştirilmesinde büyük bir ihtiyacı karşılayacak olan yardım malzemelerinin, pirinç ekiminin başlayacağı Mart ayından önce yetkililere ulaştırılması memnuniyetle karşılandı.