Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kariyer Merkezi’nin düzenlediği “10. İİBF Kariyer Günleri”, ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı.
Kariyer Günleri’nin açılış oturumunda konuşan ESOGÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Sami Taban, Kariyer Günleri’nin öğrencilere iş hayatına hazırlanma ve iş dünyası temsilcilerinin tecrübelerinden yararlanma imkanı sunmanın yanı sıra, özgüven ve motivasyon artırma ve kariyere ilişkin karar vermeye yardımcı olma gibi faydalar da sunduğunu söyledi. Kariyer Günleri’nin düzenlenmesine destek verenlere teşekkür eden Prof. Dr. Sami Taban, etkinliğin başarılı ve faydalı olmasını diledi.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ise, Kariyer Günleri’nin öğrencilere meslek belirleme, staj ve iş imkanları sağlama, iş dünyasını yakından tanıma, kariyer bilinci edinme ve kişisel gelişime yardımcı olma; katılımcı kuruluşlara ise kendilerini tanıtma ve istihdam edecekleri kalifiye personel bulma gibi imkanlar sunduğunu ifade etti. Prof. Dr. Hasan Gönen, Kariyer Günleri’nin öğrenciler ve iş dünyası için faydalı olmasını diledi.
10. İİBF Kariyer Günleri’nin açılış oturumunun konuşmacısı olan ESOGÜ eski Rektörü Prof. Dr. Fazıl Tekin, “Kariyer Yolunda Gençlere Tavsiyeler” başlıklı bir sunum yaptı. Sosyal bilimler alanında öğrenim gören öğrencilerin geniş bir kültüre sahip olması, çok okuması, çok izlemesi ve çok dinlemesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Fazıl Tekin, sosyal bilimlerde mesleki kültür kadar genel kültürün de gerekli olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Fazıl Tekin, başarının 4 koşulunun bilmek, istemek, cesur olmak ve nerede konuşup nerede susacağını bilmek olduğunu aktardı. Hayatta başarılı olmanın sadece okulda yüksek notlar alarak mümkün olamayacağının altını çizen Prof. Dr. Fazıl Tekin, kendisini dinleyen İİBF öğrencilerine çeşitli alanlarda sertifikalar almalarını, sosyal olmalarını, öğrenci değişim programlarından yararlanmalarını ve yabancı dil bilgilerini geliştirmelerini tavsiye etti. Prof. Dr. Fazıl Tekin, gençlere öğrenim hayatlarında ve mezuniyet sonrası iş hayatlarında başarılar diledi.
Konuşmasının ardından Prof. Dr. Fazıl Tekin’e Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen tarafından ESOGÜ Anı Tabağı takdim edildi.
Öğrencilere hedeflerini belirlemede yardımcı olma, iş ve staj görüşmeleri yapma, mesleki bilgi ve becerilerini artırma; kuruluşlara ise kendilerini ve çalıştıkları sektörleri öğrencilere tanıtma imkanı sunan 10. İİBF Kariyer Günleri 2 gün sürecek.