Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, yarın Osmaneli ilçesinde oynanacak olan futbol müsabakasına rakip takım taraftarının alınmaması kararına ilişkin yaptığı açıklamada, alınan kararın doğru olduğunu belirtti.
Vali Nayir, Osmaneli İlçe Güvenlik Kurulu’nun yarın Osmaneli İlçe Stadı’nda Bilecik 1. Amatör Lig 19. hafta müsabakasında Osmaneli Gençlerbirliği Spor ile Bilecikspor arasında oynanacak karşılaşmaya ilişkin stadın güvenlik eksikliği nedeniyle maça rakip taraftarın alınmamasına ilişkin açıklama yaptı. Nayir, “Burada herkese düşen görev var. Taraftara da, spor kulüplerine de ve bu güvenliği almakla görevli olan kolluk birimlerine de, kaymakamlıklarımıza da düşen görevler var. Bundan önce çıkan hadiseler tatsız olunca devam etmesin diye alınan bir tedbir ama bu böyle gitmez. Mutlaka tarafların bir araya gelip tedbirlerle değil de gönüllüce bu spor faaliyetlerini yürüteceğimiz ortamı sağlamamız lazım” dedi.
“KAYMAKAM BEY, GÜVENLİK ALMADA SIKINTIMIZ VAR DEDİ”
"Daha üzücü bir hadise olmasın diye tedbirleri alıyoruz" diyen Nayir, şöyle konuştu:
“Kaymakam beyle bugün görüştüğümüzde, "Güvenlik almada sıkıntımız var, tribün durumlarından dolayı dolayısıyla bu kararı almak durumundayız" dedi. Biz de desteklemek durumundayız. Çünkü bir tarafta spor var, bir tarafta can güvenliğimiz var. Daha üzücü bir hadise olmasın diye tedbirleri alıyoruz ama dediğim gibi bu tedbirlerle gidecek bir hadise değil. Spor mutlaka dostluk üzerine kurulmalı, tarafların tamamı kulüplerimizde amatör spor kulüplerimizde yerel yönetimlerimizden mülki idareye kadar tamamı taraftara kadar, bu işi tamamen dostluk içerisinde çözmenin yolunu bulmak lazım. Yasaklarla değil de, diğer hususta yol bulmamız lazım. Alınan karar ortada. Eğer taraftar giderse de onun tedbiri ayrıca alınacak” dedi.