Bingöl Belediyesi, Suriye’deki savaştan kaçan Yasir N. ailesine acil ihtiyaçları olan gıda, yorgan ve 1 ton yakacak odun yardımında bulundu.
Eşi ve 8 aylık çocuğu ile birlikte Suriye’nin Halep şehrinden kaçarak Türkiye’ye sığınan 24 yaşındaki Yasir N. 3 yaşındaki bir çocuğunu da Halep’te bıraktığını söyledi. Yardımda bulunanlara teşekkür eden Yasir N., “Bingöl’e eşim, kaynım ve bir çocuğumla geldik. Daha öncede amcam ve çocukları gelmişti. Burada bir duyarlı vatandaş evini bizlere açtı. Boş olan evini bize verdi. Şuan orada kalıyoruz. Bizden kira almayacağını söyledi. Allah razı olsun. Su ve elektrik parasını ben ödeyeceğim. Burada kimseye yük olmaya gelmedim. Boya ustasıyım, iş olursa çalışmaya hazırım. Bize gönlünü açan Bingöl halkına teşekkür ediyorum, Allah razı olsun” dedi.
ÇOCUKLARI HASTANEYE TEDAVİ ETTİRİLDİ
Yardım için gidilen evde Yasin N.’nin 8 aylık çocuğu Ömer’in hasta olduğunu öğrenen Bingöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli çocuğu hastaneye götürdü. Minik çocuğun tedavisinin ardından taburcu edildiği öğrenilirken, Suriye’li mülteci aileye yardım etmek isteyen yardımsever vatandaşların Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü aracılığıyla ulaşabileceği belirtildi.