Muş’ta Salih-Muhlise Camiinde düzenlen programla Miraç Kandili coşkuyla kutlandı. Ellerin semaya kalktığı gecede ilahiler okundu ve dualar edildi.
Muş’ta Miraç Kandili dolayısıyla özel bir program düzenlendi. Salih- Muhlis Caminde düzenlenen programa Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Müftüsü Recep Uzun, İl Müftülüğü personelleri, imam hatipli imamlar ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. Bir birinden güzel ilahilerin seslendirildiği gecede dualar edildi. Mevlid-i Şerif ve kasidelerin okunduğu kandil programının anlam ve önemini belirten İl Müftüsü Recep Uzun, “Peygamberimizin (SAS) ihsan ve ikram dolu mucizevi bir yolculukla Cenab-ı Hakkın yüksek huzuruna kabul edildiği Miraç gecesini yeniden idrak ettik. Recep ayının 27. gecesinde gerçekleşen bu tarihî yolculuk İsra adı verilen bir gece yürüyüşüyle başlamış, oradan da semaya uzanmıştı” dedi.
“Sevgili Peygamberimizin (SAS) Miraç’ından ilham alarak bireysel ve toplumsal yükselişin yollarını arayalım” diye ifade eden İl Müftüsü Uzun, “Zulmün batağına saplanan insanlık ailesinin bu çamur deryasından kurtulabilmesi için hal çareleri düşünelim. İnsanın maddi çıkarları uğruna yitirmiş olduğu maneviyatını yeniden kazanabilmesi, hatalarından uzaklaşıp erdemleriyle yeniden buluşabilmesi için Miraç’ın ne büyük bir imkân olduğunu fark edelim.Zaman içinde zamanlar dürülüdür. Miraç gibi hikmetli bir yolculuğu andığımız ve anladığımız bu mübarek gecenin kıymetini bilelim. Rabbimize olan imanımızı, Peygamberimize (SAS) olan bağlılığımızı, namaza olan muhabbetimizi tazeleyelim. Eşref-i mahlukat olmanın bilinciyle daha ferasetli bir bakış, daha merhametli bir lisan, daha güzel bir ahlâk, daha ümitvâr bir yürek, daha huzurlu bir dünya için dualarımızı miraca gönderelim” şeklinde konuştu.
Tüm Müslümanların Miraç Kandilini kutlayan Müftü Uzun, “Bu duygu ve temennilerle laleler diyarı güzel Muş’umuzda ülkemizde ve dünyanın dört bir köşesinde yaşayan bütün Müslümanların Miraç kandilini tebrik ediyor, bu kutlu gecede Yüce Rabbimize açılan ellerin ve yakaran dillerin, başta İsrâ ve Miracın cereyan ettiği kutsal topraklar olmak üzere bütün İslâm âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine; insanlığın hidayetine; adalet, huzur ve barışın teminine vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.
Miraç kandili programından sonra hayırseverlerin getirdiği hediyeler dağıtıldı.