ÇORUM (AA) - Sungurlu ilçesinde 1756 yılında yapılan tarihi Ulu Cami'nin Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğünce yapılan ihale sonucu onarım çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Tokat Vakıflar Bölge Müdürü İsmail Aktaş, yaptığı yazılı açıklamada, Sunguroğlu Mehmet bey tarafından yaptırılan ve zamanla yıpranan caminin restorasyonu için hazırlanan projenin Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandığını bildirdi.

Bölge müdürlüklerince caminin onarım ihalesinin yapılarak 2014 yılı yatırım programına alındığını ifade eden Aktaş, 1 milyon lira değerindeki onarım çalışmalarının başladığını ve onarımların sürdüğünü dile getirdi.

Çalışmalar kapsamında camide bulunan tüm bozulma ve deformasyon giderileceğinin altının çizen Aktaş, duvarlarından minaresine, tuvaletinden şadırvanına kadar elden geçirilecek olan caminin üst örtüsünün kurşun malzeme ile kaplanacağını ve bahçe düzenlemesinin yeniden yapılacağını kaydetti.

Çalışmaların Vakıflar Genel Müdürlüğü envanterine kayıtlı eserlerle de devam edeceğini vurgulayan Aktaş, "Bu zamana kadar olduğu gibi, bundan sonra da Vakıflar Genel Müdürlüğümüz envanterinde olup, onarım ihtiyacı olan ecdat yadigarı vakıf eserlerimizin her türlü bakım ve onarımı, Genel Müdürlüğümüz bütçe imkanlarıyla yatırım programı dahilinde yapılmaya devam edecektir" ifadesinde bulundu.