Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, Gençlerbirliği ile oynadıkları maç sonrası yaptığı açıklamada, "Takım bütünlüğünden genel olarak memnunum. Beraber oynadığımızda her takımı yenebilecek güçteyiz" dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında Akhisar Belediyespor, sahasında ağırladığı Gençlerbirliği’ni 90+4’de Rodallega’nın ayağından bulduğu gol ile 1-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, ilk olarak sahanın zeminini değerlendirdi. Zeminin çok sert olduğunu ve bunun her iki takımı da zorladığını vurgulayan Arslan, zemin bakımından şahısları suçlamadığını, herkesin elinden geleni yaptığını belirtti. Arslan, “Kazanmak güzel ama maça baktığınızda maçın çok zorlu bir karşılaşma olacağı belliydi. Maç içerisinde bu zoru biz kendi lehimize kolaya çevirdik. Daha fazla galibiyete yakın taraf bizdik. Onlar bize sadece ceza kesebilirdi. Sona doğru oyuna soktuğumuz oyuncular, hamlelerimiz karşılığını verdi. Son saniye golü bulduk. Bir hoca sorsanız, ‘nasıl bir galibiyet ?’ ‘En stressiz galibiyet’. Golü attık maç bitti. Allah’a sonsuz şükürler olsun” dedi.
“GENÇLERBİRLİĞİ DE BU KONUDA HAKSIZ DİYEMEM”
Maça 4 dakika uzatma verildiği halde golün 90+5’te geldiği iddialarıyla ilgili soruyu yanıtlayan Arslan, “Rakip takım hocası Mehmet Özdilek’e katılıyorum. Ben dördüncü hakemin yanındaydım. Bana ‘hocam en son şut attığında bitti fakat korner’ dedi. Hakem korner olduğu için attırdı. Yoksa havada da bitirecekti. Süre bitmiş olabilir ama hakemin kararı. Bizim de başımıza gelse canımız yanardı. Gençlerbirliği de bu konuda haksız diyemem. Sevincimiz büyük, onlar adına da üzüntülüyüm” ifadelerini kullandı.
Takımın performansıyla ilgili soruyu yanıtlayan Arslan, “Lua Lua ile oynamayı tercih ettik. Bu maçta orta sahadan golü getirmeyi düşündük. Yeni bir takımız. Tamam Akhisar Belediyespor’un ligde dördüncü senesi ama gidenler-gelenler ve kaybettiğimiz oyunculara bakarsak çok da yeni gelen oyunculardan kuruluyuz. Forvet hattımız tamamiyle yeni oyuncularından kurulu. Her şeyi birden mükemmel yapamayabiliriz. Takım bütünlüğünden genel olarak memnunum. Beraber oynadığımızda her takımı yenebilecek güçteyiz. Bu lig bireyselliğe döndüğü zaman birçok takıma ağır cezalar kesebilir” diye konuştu.
FENERBAHÇE MAÇINI DEĞERLENDİRDİ
Önümüzdeki hafta oynayacakları Fenerbahçe maçı hakkındaki soruyu da yanıtlayan Cihat Arslan, “Bu Fenerbahçe’yi tahrik etmek, onları güçsüz görmek değil. Fenerbahçe’nin gücüne sonuna kadar saygı duyuyoruz. Çok büyük paralarla çok önemli bir takım kurdular ama her teknik direktör bir maça giderken işin hep kazanılacak tarafını düşünür. Ona göre önlemlerini alır. Plan, sonuçta 3 puan içindir. Teknik direktörseniz disiplin içerisinde ‘ben nasıl Fenerbahçe’yi yenebilirim’ diye düşünmeniz gerekir. Biz önce hayal ediyoruz. Sonra çalışacağız. Maç içerisinde doğruları yaparsak herkes herkesi yenebilir. Dünyada yenilmeyecek takım yok. Bu karşıdakinin gücünü yok saymak değildir” dedi.