Kayseri Ticaret Odası (KTO) bünyesinde, Mermerciler ve Taş İmalatçıları Kooperatifi değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, meslek guruplarının kümeleşmesinin, modern şehirciliğin bir parçası olduğunu söyledi.
KTO Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve Kooperatif üyeleri katıldı. Toplantıda mermerciler ve taş imalatçılarına yönelik olarak yapılacak işyeri sitesi konusu görüşüldü. Site hakkında üyelerin de görüşlerinin alındığı toplantıda, işyerlerinin büyüklüğü, nitelikleri, biçimi ve yeri konusunda bilgiler paylaşıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Artık meslek komitesi toplantılarını genişletilmiş olarak yaptıklarını söyleyerek, Meslek komitesindeki asil üyeler ile birlikte yedek üyelerinde toplantıya katılabildiğini ifade etti. Hiçyılmaz, “Ne kadar çok arkadaşımızı bir araya getirirsek burada o kadar fazla görüş alışverişi yapılır. Daha sonraları meslek komitesi toplantılarını da yeterli görmedik. Ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Meslek guruplarındaki üyelerimizi, gurup gurup toplantılarımıza davet etmeye başladık. Biz bu toplantılarımızı üyelerimizin buraya gelebilmeleri için yapıyoruz. Buraya geldiklerinde kendi sıkıntılarını dile getirsinler diye yapıyoruz. Değişik meslek guruplarında ki arkadaşlarımız kümeleşme konusunda gayret gösteriyorlar. Biz hep beraber bir iş yeri kuralım orada işlerimizi yapalım bunların hepsi ayrı ayrı yerlerde kümeleşsin. Kümeleşme sistemi modern şehirciliğin bir parçasıdır” dedi
Toplantının sonunda, kooperatif üyelerinin görüşleri ve talepleri doğrultusunda yürütülecek faaliyetlerin bir sonraki toplantıda görüşülmesi de kararlaştırıldı.