Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi mali genel kurul toplantısı geniş katılımla gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda bir konuşma yapan Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk, “Eğitim öğretim, çırağımıza, kalfamıza, ustamıza ve esnafımıza rasyonel karar alma davranış ve tutum alışkanlık ve anlayışlarında olumlu değişmeler yapmayı amaçlayan bilgi görgü ve yeteneklerimizi artıran ve açığa çıkaran önemli unsur olduğu için eğitim çalışmalarına imkanlarımız ölçüsünde katkı sunmaktayız. Bu nedenle 14 Şubat 2012 günü yapılan genel kurulda alınan karar doğrultusunda Adıyaman Üniversitesi Kampus alanında daha önce kooperatifimiz tarafından yaptırılan Fen Edebiyat Fakültesi binasına ilaveten hukuk fakültesi binasının yapımı için karar aldık. Bu kararımızı Adıyaman Üniversitesine arz ederek üniversite senatosundan, geçirilmesi talebinde bulunduk. Üniversite senatomuz tarafından talebimiz uygun bulunarak hukuk fakültesi ile ilgili karar alınarak yüksek öğretim kurumu başkanlığına gönderilmiştir. Bu kararın çıkmasına katkı sunan tüm üniversite senato üyelerine minnet ve şükranlarımızı temsil ettiğim siz ortaklarımız adına arz ederim.
YÖK genel kurulunda kararın onaylanması ve hükümetimiz tarafından uygun bulunması için 9 Nisan 2012 günü YÖK başkanlığına kooperatif adına müracaatta bulunduk. Bu konu ile ilgili milletvekillerimizle sürekli temas halindeyiz. 7 Haziran 2015 yılı milletvekilleri genel seçimi yapılacağından bu tarihten önce Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlarının bu özlemine, bu beklentisine olumlu yanıt verilebileceği kanaatindeyim. 2014 yılı içerisinde 1 yıllık kredilerimiz için faiz oranı yüzde 4, bir yıldan fazla süreli krediler için yüzde 5, 2014 yılı sonu itibariyle 5 yıla kadar vadeli kredi verdik.
Bugün idrak ettiğimiz genel kurulumuzun sonuçları itibariyle Türk Esnaf ve Sanatkarlarımızın sorunlarının çözümü evrensel ölçülere uygun insan haysiyeti ile bağdaşır bir seviyeye taşımayı görev kabul ettik. Tek gayemiz, kalkınmış ve gelişimini tamamlamış bir esnaf profili ortaya çıkarmaktır” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Besni İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Eşref Göksel, tarafından KOBİ Müşterileri İlişkileri Yetkilisi Abuzer Doğan’a plaket takdim edildi.
Adıyaman ESKKK toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Besni İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Eşref Göksel, KOBİ Müşterileri İlişkileri Yetkilisi Abuzer Doğan ve kooperatif üyeleri katıldı.