Gazipaşa Belediyesi ile Medical Park Antalya Hastane Kompleksi işbirliğiyle düzenlenen bilgilendirme toplantısında Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü ve Kalp-Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan, Gazipaşa halkıyla bir araya geldi.
“Koroner Kalp Hastalığı ve Bypass Hakkında Her Şey" konulu bilgilendirme toplantısına ev sahipliği yapan Gazipaşa Belediyesi, Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü ve Kalp-Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan’ı, Gazipaşa halkıyla bir araya getirdi.
Gazipaşa Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda Prof. Dr. Okutan, koroner kalp hastalıklarının tanısı, koroner kalp hastalığı nasıl gelişir, koroner damar nasıl tıkanır, koroner yan yollarla nasıl gelişir, koroner bypass olması gereken hasta gruplarının belirlenmesi ve bypass sonrası yaşam hakkında katılımcıları aydınlattı. Prof. Dr. Okutan’ı dinleyenler arasında Gazipaşa Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik de yer aldı. Gazipaşa Belediyesi’ne kendilerini ağırladıkları için teşekkür eden Prof. Dr. Hüseyin Okutan, toplantı sonrasında katılımcıların koroner kalp hastalıkları hakkındaki sorularını yanıtladı.
“DÜZENLİ DOKTOR KONTROLÜ KRİZ VE İNME RİSKİNİ AZALTIR”
Koroner arter hastalığının nasıl tedavi edildiği hakkında da konuşan Prof. Dr. Okutan, “Bu hastalığın belirtileri; göğüs ağrısı, baskı, ağırlık, daralma, hissizlik, boyun, sırt, çene ve omuzda sıkışma olarak karşımıza çıkıyor. Risk faktörlerini azaltmak, ilaçlı tedavi, anjiografik girişimler, cerrahi tedavi, düzenli doktor kontrolü kalp krizi ve inme riskini azaltır. Bu nedenle de risk faktörleri azaltılmalıdır. Sigara bırakılmalı, kan basıncı ve kan şekeri kontrolü edilmeli, daha fazla aktivite yapılmalı, sınırlı alkol tüketilmeli, stres azaltılmalı, ideal ağırlık sağlanmalıdır” dedi.