Zonguldak’ta “Herkül’ün On İki Görevini Arıyoruz” isimli Erasmus + (plus) Stratejik Ortaklıklar Karma Okul Ortaklığı projesi ilk uluslararası toplantısı gerçekleştirildi.
Mehmet Çelikel Lisesi’nde gerçekleştirilen toplantıda 3 yıl sürecek olan Erasmus + (plus) Stratejik Ortaklıklar Karma Okul Ortaklığı projesiyle ilgili öğrencilere bilgi verildi.
İstiklal Marşı ile açılışı yapılan toplantıda konuşma yapan Proje Koordinatörü Özlem Kaplan ilk olarak Mehmet Çelikel Lisesi’nin yer aldığı Avrupa Birliği projelerini katılımcılara aktardı. Erasmus+(plus) projesinde yer aldıkları için çok mutlu olduklarını ifade eden Kaplan, “Bu ortaklıkla online oyun, interaktif çizgi roman gibi yenilikçi öğrenme materyalleri ve yenilikçi metotları ortaya çıkarmak, gelişmek ve uygulamayı amaçlamaktayız. Açık erişim öğrenme platformu ve yüz yüze verilecek eğitimlerle öğretmenlerin yenilikçi yaklaşımlar konusunda becerilerini geliştirmek ve bu yaklaşımları kendi deneyimlerinde uygulamalarına olanak sağlayacağız. Tüm bunları yaparken Herkül’ün 12 görevi üzerinde çalışarak geçmişte paylaştığımız ortak tarihe de dikkat çekmek istiyoruz” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından toplantı proje hakkında bilgilendirme sunumları ve öğrencilerin müzik dinletisi ile devam etti.