İki gün önce menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybeden, Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde, Göğüs Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapmakta olan Op. Dr. Kamil Furtun için Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi ve Sağlık Müdürlüğü’nde anma töreni düzenlendi.
Törene İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hayati Deniz, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Tanrıverdi, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
Op. Dr. Kamil Furtun ve tüm görev şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunun gerçekleştirildiği törende konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı şiddeti lanetlediğini belirtti.
Yazı sözlerine şöyle devam etti:
“Maalesef ki iki gün önce Samsun’dan gelen acı bir haberle yüreğimiz yandı. Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde, Göğüs Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapmakta olan hekimimiz Op. Dr. Kamil Furtun’u menfur bir saldırı sonucu kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşamaktayız. Yıllarını mesleğine veren, ailesinden, çocuklarından, hayatlarından ödün vererek, insanımızın acısını dindirmek, yaralarını sarmak, insanımızı yaşatmak için gece gündüz demeden, canla başla fedakârca görev yapan sağlık çalışanlarımıza yönelik, her türlü şiddeti kınıyor, lanetliyoruz. Toplumumuzun hiçbir kesimine şiddeti layık görmüyor, şiddetin hiçbir türlüsünü kabul etmiyoruz. 3 yıl önce tarihler 17 Nisan’ı gösterdiğinde bu şehirden, Gaziantep’ten gelen acı bir haberle uyandık. Doktorumuz Ersin Arslan’ı 3 yıl önce bu şehirde kaybettik. Bu olayın vahametini atlatmadan böylesi üzücü bir olayın yaşanması hepimizi derinden sarsmıştır. Yaşanan bu üzücü olayların bir an önce son bulmasını temenni ediyor; görev şehidimiz Op. Dr. Kamil Furtun’a Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere yakınlarına, sevdiklerine ve tüm sağlık camiasına başsağlığı diliyorum” dedi.
Ayrıca Gaziantep Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde Göğüs Cerrahisi uzmanı olarak görev yaptığı sırada 17 Nisan 2012 salı günü bir hasta yakını tarafından bıçaklı saldırı sonucunda yaşamını yitiren görev şehidimiz Dr. Ersin Arslan’ı da rahmetle anıyorum diyen Yazı, “Ailesi, sevdikleri ve tüm sağlık camiasına metanet diliyorum. Tüm halkımıza “Şifa Veren Ele Vefa” çağrısında bulunuyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi yeniden hatırlayalım, hatırlatalım. Sağlık çalışanlarımızdan küçük bir teşekkürü esirgemeyelim. Çünkü şiddetin dili ne medeniyetimizle ne de ahlaki değerlerimizle asla bağdaşmamaktadır. Hep birlikte önlem alalım, önlem almaya kendimizden, çocuklarımızdan onlara değerlerimizden bahsederek başlayalım. Milletimizin ve Sağlık Camiamızın tekrar başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.