Bursa’nın İnegöl İlçe ilçesinde “1. Üniversite ve Meslek Tanıtım Fuarı” kapılarını açtı.
13-14 Mayıs 2015 tarihleri arasında MODEF alanında 10 üniversite ve 12 meslek grubunun standının bulunduğu fuar törenle açıldı. İki gün açık kalacak fuarı 6 bin öğrencinin ziyaret etmesi bekleniyor. İnegöl Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Öğrencilerimizi, bilişim ve teknolojiyle donatmak için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Son yıllarda öğrencilerimizin bir kısmı belki yanlış tercihleri yüzünden gittikleri fakültelerde memnun olmamaktadır. Memnun olmadıkları müddetçe kaliteli eleman sıkıntısı yaşanmaya devam eder. Birçok öğrencimiz ülkemizdeki üniversiteler hakkında bilgi alamadıkları için, biz bu imkanı ları öğrencilerimizin ayağına getirdik. Bu yıl ilk olan fuarımızı gerçekleştiriyoruz. 6 bin civarındaki öğrencimiz buradaki 22 stantta incelemelerde bulunarak bilgi alacakr. Belediyemize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. İlk kez düzenlediğimiz bir fuar olduğu için belki eksik ve hatalarımız olabilir. İnşallah bundan sonraki yıllarda daha kusursuz yaparız” dedi.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Bu yıl bazı eksikliklerimiz olabilir, ama inanıyorum ki ileriki yıllarda daha güzel organizasyonlar olacak. Bir ağabeyiniz olarak tavsiyem, kesinlikle ve kesinlikle hedefinizi şimdiden koyun ve o hedef için koşturun. Zannetmeyin ki üniversite okuyunca her şey hallolacak. Artık Türkiye’de yaklaşık 200 üniversite, milyonlarca üniversite öğrencisi var. Hatta bazı bölümlerin kontenjanları dolmuyor bile. Çünkü ihtiyaç yok. Kesinlikle ve kesinlikle okuduğunuz bölümü yabancı dil ile destekleyin. İnşallah gönlünüzün arzu ettiği eğitimi görür ve o doğrultu da yol alırsınız” diye konuştu.
Kaymakam Ali Akça da, “Ben sizlere baktığımda, geleceğimizi görüyorum. Yarınlarımızı şekillendirmek için elimizdeki tek araç eğitim. İlçemizde 56 bin öğrenci var. Lise öğrencilerimiz 14 bin 500 civarında. Sizler üniversite imtihanına gireceksiniz, bir tercih yapacaksınız" dedi.