Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Genel Kurul toplantısı, KTÜ Osman Turan Kongre Merkezi’nde yapıldı.
Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak’ın yeniden aday olmadığı kongrede Nadir Saral ve Ali Sürmen yarıştı. Kongre divan başkanlığına Mahmut Kemal Kumkumoğlu’nun getirildiği kongreye yönetim kurulunu temsilen Asbaşkan Ali Kemal Başaran ile genel sayman Engin Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyesi Köksal Sadıklar katıldı.
Görev bulunduğu süre boyuncu yaptığı çalışmalarla ilgili divan üyelerine bilgi veren Başkan Ali Özbak, Trabzonspor’da 18 yılda 34 teknik direktörün göreve geldiğini, A takıma 114 yerli, 79 yabancı oyuncu transferi yapıldığını belirterek, "18 yıl önce borcumuz yoktu. Bu nedenle son 18 yılın değerlendirmesini yaptım. 30 Kasım 2014 tarihli borç miktarı 290 milyon. Şu anki miktarı bilemiyorum ama sanıyorum biraz üzerindedir" dedi.
SÜRMEN, "MAKAMIN SAYGINLIĞINI KORUYACAĞIZ"
Genel kurulda adaylardan ilk sözü Ali Sürmen aldı. Sürmen, hukukçu olarak Trabzonspor’a katkı sağlayabileceğini belirterek, "Göreve seçilmemiz halinde yönetim kurulunun da davet edileceği çözüm toplantıları yapacağız. Divan Başkanlık makamının saygınlığını koruyacağız. Her kişi, kurum ve siyasi görüşe eşit mesafede olacağız. Trabzonspor’un menfaatlerini önde tutan, söz ve davranışların içerisinde duracağız. Kişileri, grupları veya yönetimin görüşleri Trabzonspor’un menfaatlerine aykırıysa, ben ve arkadaşlarımın görüşünün Trabzonspor camiasının menfaatlerinden ve beklentilerinden yana olacağına dair kendim ve arkadaşlarım adına size söz veriyorum" diye konuştu.
SARAL, "AĞABEYLİK YAPMAYA ÇALIŞACAĞIM"
Sürmen’in konuşmasının ardından söz alan diğer başkan adayı Nadir Saral ise, tüzüğün çizdiği sınırlar içerisinde ağabeylik yapmaya çalışacağını belirterek, "İdari, hukuki ve mali yönden iç denetim yapmayacağım. Mali ve hukuki denetlemeyi yapan organlar vardır. Divan başkanı olarak bana tüzüğün verdiği yetkiler dışına çıkarsam iki başlılık olur. Biz bunu yapmayacağız. Eleştirilerimizi ve önerilerimizi asla sokağa dökmeyeceğim" dedi.
Başkan adaylarının konuşmalarının ardından oy verme işlemine geçildi. İki başkan adayı birlikte oy kullanarak kameralara poz verdi. Trabzonspor Divan Genel Kurulunda 4 sandıkta 1047 üyenin oy verme hakkı bulunduğu belirtildi.