Konya Jandarma Bölge Komutanlığı’nda silah altına alınan 185 erbaş ve er yemin etti.
Vatani görevlerini 357-2’nci kısa dönem olarak yapmak için silah altına alınarak temel eğitimlerini tamamlayan askerler Konya Bölge Jandarma Komutanlığında törenle yemin etti. Törene İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun’un yanı sıra askeri personel ve aileler katıldı. Eğitim ve sporda başarılı olan erler ödüllerini Albay Emin Dursun’un elinden aldı. Albay Dursun, ödül almaya hak kazanan askerlerin annelerine de çeşitli hediyeler verdi.
Havanın soğuk olmasına rağmen törene katılan ailelere teşekkür ederek konuşmasına başlayan İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, “İçtiğiniz bu ant, vatan millet sevgisi, namus ve şeref anlamında olup dürüstlüğün, emirlere mutlak itaatin simgesi ve aynı zamanda kahraman Türk ordusuna mensup bir asker olduğunuzun kabul belgesidir. Üzerinizde bulunan üniformanın yüce milletimizin şerefinin simgesi olduğunu aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin aynası olduğunuzu unutmayınız” dedi.
Hep bir ağızdan okudukları yemin metni ile ailelerinin gözlerini yaşartan askerler tören sonrasında yakınlarıyla hasret giderdi.