Çankırı Belediyesi Hanım Evleri üyesi 45 kişilik heyet, Pursaklar Belediyesi’ni ziyaret ederek Pursaklar’ı ve Ankara’nın diğer ilçelerini gezip görme imkanı buldu.
Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin ve Başkan Yardımcısı Nedim Erçetin ile Nezaket Hanımevi’nde bir araya gelen hanımlar, “kardeş hanım evi” olmaktan duydukları memnuniyeti belirterek, Çetin’e teşekkür ettiler. Pursaklar Belediyesi’nin hizmetleri konusunda misafirlerini bilgilendiren Başkan Çetin, “Pursaklar’da hanım evlerimizin adına ‘Nezaket hanım evleri’ diyoruz. Çünkü bizler yaptığımız kültür hizmetlerinde nezaketi aşılıyoruz” dedi.
İki farklı yörenin özelliklerini bir arada görmek ve yapılan çalışmalardan faydalanmanın önemli olduğunu belirten Çetin, kardeş belediyelerin kardeş hanım evleri edinmesinin faydalı olacağını kaydetti.
Pursaklar’da hayata geçen Nezaket Okulu’nun bir benzerinin Çankırı’da da uygulanmasını isteyen hanımlar, bu konuda Pursaklar Belediyesi’nin tecrübelerinden faydalanacaklarını ifade etti. Ziyaretin ardından Çankırılı hanımlara Ankara’nın değişik ilçelerini gezdiren Pursaklar Belediyesi Hanım Evleri üyeleri, önümüzdeki günlerde iadeyi ziyaret yaparak kardeşliklerini daha da pekiştirmeyi planlıyor.