Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), Ereğli Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Uluslararası Matematik, Fen ve Teknoloji Eğitimi Konferansı-ICEMST” ile “Uluslararası Eğitim ve Bilim Araştırmaları Konferansı-ICRES”, 23-26 Nisan 2015 tarihlerinde Antalya/Kemer’de gerçekleştirildi.
Bir otelde gerçekleştirilen konferanslara NEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Pehlivan başkanlık etti. Çalışmaları yaklaşık 1 yıldır sürdürülen konferansa, Amerika Birleşik Devletleri’nden alanında uzman 4 akademisyen Prof. Dr. Martin Simon, Prof.Dr. Julie A. Luft, Prof.Dr. Karen Koellner, Prof.Dr. Wenxia (Joy) Wu davetli konuşmacı olarak katıldı. Ayrıca konferansa Amerika’dan katılan Prof. Dr. Servet M. Yatin; 3 gün boyunca devam eden Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik Entegrasyonu ile ilgili bir de çalıştay düzenledi. Konferansa, Eğitim ve Bilim alanlarında hazırladıkları çalışmaları sunmak üzere 37 farklı ülkeden 370 akademisyen katıldı. Dünyada ve ülkemizde öne çıkan gelişmelerin, akademisyenler, eğitim uzmanları, bilim uzmanları ve öğretmenler tarafından tartışıldığı ve paylaşıldığı bu platformda, her iki konferans kapsamında toplam 312 akademik çalışma, sözlü ve poster bildiri olarak sunuldu.
YERLİ VE YABANCI BİLİM İNSANLARI KONFERANSTA BİR ARAYA GELDİLER
Bu yıl ikincisi düzenlenen “Uluslararası Matematik, Fen ve Teknoloji Eğitimi Konferansı” ve ilki düzenlenen “Uluslararası Eğitim ve Bilim Araştırmaları Konferansı”, başarıyla tamamlanırken, organizasyon da başarısı ile ilgi topladı. Konferans Başkanı Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Pehlivan ile görüşen yerli ve yabancı bilim insanları konferansın çok verimli olduğunu, bu konferansların gelecek dönemlerde de sürdürülmesinin faydalı olacağını ve konferansı gerçekleştiren kurullarda görev almak istediklerini de belirttiler. Konferanslara Prof. Dr. Mustafa Pehlivan danışmanlığında Yrd. Doç. Dr. Ertan Soğancı ve Hüseyin Vehbi Karakaya eğitmenliğinde katılan Necmettin Erbakan Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu kültürel değerlerimizden Harmandalı, Çökertme ve Kerimoğlu halk oyunlarını sergiledi. Ayrıca 27 Nisan Pazartesi günü ise konferans yetkilileri ve konferanslara katılan Prof. Dr. Wenxia (Joy) Wu)-Eastern Virginia Medical School (ABD) ve eşi Dr. Jan Yan (ABD Enerji Bakanlığı) NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker’i ziyaret ettiler. Ziyaret esnasında Prof. Dr. Wenxia Wu, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker’i üniversitelerine davet ederken aynı zamanda karşılıklı öğrenci ve öğretim elemanı değişimi işbirliği teklifinde de bulunuldu.
Ayrıca Prof. Dr. Wenxia Wu ve Dr. Jan Yan, Üniversitenin farklı fakültelerinde ziyaretler gerçekleştirdiler. Prof. Dr. Wu ve Dr. Yan, Meram Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi idareci ve öğretim elemanları ile de bir araya gelerek karşılıklı işbirliği fırsatları üzerine görüştüler.