Yerel yönetimleri ziyaret ve Atatürk Üniversitesi’nde düzenlenen 18. Yüzyılda D-8 Vizyonu ve Zorlukları isimli konferansa katılmak üzere Erzurum’a gelen, Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Seyed Ali Mohammad Mousavi, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ı makamında ziyaret etti.
D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Seyed Ali Mohammad Mousavi’yi makamında ağırlayan Rektör Koçak, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Mousavi’ye Atatürk Üniversitesi hakkında bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, Atatürk Üniversitesi’nin Türkiye’nin İlk kurulan üniversitelerden biri olduğunu belirterek, öğretim görevlisi, öğrenci ve eğitim kalitesi açısından üniversitenin üst seviyede olduğunu söyledi.
D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Seyed Ali Mohammad Mousavi ise D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü’nün merkezinin İstanbul’da olduğunu vurgulayarak, D-8’in kuruluş amacından bahsetti. Mousavi; “D-8’in kuruluş amacı, ülkeler arasındaki ticareti ve ulaştırmayı geliştirmektir. Üye ülkelerin üniversiteleri arasındaki iş birlikler, ortak bilimsel çalışmalar ve projeler çok önemli. Biz genel sekreterlik olarak bu çalışmaları destekliyoruz” dedi.