Eski Milli Eğitim Bakanı ve Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Hasan Celal Güzel, Kastamonu Üniversitesi’nin davetlisi olarak Kastamonu’ya geldi.
Kastamonu Üniversitesi 3 Mart Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Yeni Türkiye Yolunda Demokrasi Mücadelesi” adlı konferansa konuşmacı olarak katılan Eski Milli Eğitim Bakanı ve Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Hasan Celal Güzel, Türkiye’nin geçirdiği darbe dönemlerinden bahsederek, “Demokrasi çok önemlidir ve meşrudur. Çünkü gücünü milletten alır, Türkiye’de 47 sene yarı militarist yarı demokratik bir dönem geçirdik” dedi.
Osmanlı’nın yönetim ve adalet anlayışından örnekler veren Güzel, “Güçler ayrılığı vardı ve yargı hükümdarı bile yargılama gücüne sahipti. Adalet sistemi çok kuvvetliydi. O yüzden İslam ülkelerinin temeli çok sağlam, Türkiye’nin temeli de çok sağlam” diye konuştu.
Türkiye’de darbelerin toplumsal hayata etkilerinden söz eden Güzel, “Vatansever manada milliyetçiyim ancak darbelere karşıyım. Millet olarak büyük sorumluluklarımız var. 1 milyar 800 milyonun vebali bizde, İslam dünyası süratle yayılıyor. Bizim bu manada misyonumuz çok önemli” ifadelerini kullandı.
İstanbul’un fethinden ve Osmanlı padişahlarından övgüyle bahseden Güzel, “Ermeni soykırımı diye bir şey yok. Ermeni arşivlerini tek tek araştırdık. Göç sırasında birçok insan hayatını kaybetmiş, bunlar o dönemin şartlarına göre normal bir hadise. Ermeniler sadece bir bölgede 575 bin Türk’ü katlettiler. Türk milleti asla soykırım yapmaz, Müslüman olduğu için zaten yapamaz. Büyük bir iftiradır” şeklinde konuştu.
“Hedeflerimize sahip çıkmak zorundayız” diyen Güzel, şöyle konuştu: “Dünyadaki bütün Müslümanların vebalini taşıyoruz. İslam dünyasının lideri biziz. Toparlayıcı milliyetçilik olmadan Türkiye hedeflerine ulaşamaz. 2071’de Türkiye süper güç olacaktır inşallah”
Konferansın sonunda Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın, konferansa konuşmacı olarak katılan Hasan Celal Güzel’e hediye takdim etti.
Konferansa, Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, üniversitenin akademik ve idari birim yöneticileri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, milletvekili adayları, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.