Erzurum’un Oltu ilçesinde etkili olan dondurucu soğuklar, hayvan pazarını da olumsuz etkiliyor. Bazı vatandaşlar, ateş yakarak hayvanlarını ısıtmaya çalışıyor.
Bölgede etkili olan soğuk hava, Oltu ilçesinde Cumartesi günleri kurulan canlı hayvan pazarında bu hafta zor anlar yaşanmasına neden oldu. Açık alanda kurulan pazarda hayvanlarını satmaya çalışan tüccarlar, donma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Kapalı bir alanın olmamasından yakınan vatandaşlar, dondurucu soğukta araba lastiği yakarak ısınmaya çalıştılar. Hayvan satıcısı Aytekin Vural ise satmak için pazara getirdiği yeni doğan buzağısını korumak için büyük çaba harcadı. Boncuk isimli buzağıyı kucağına alıp kamyonun şoför koltuğuna koyan Aytekin Vural, üstünü bezlerle sararak buzağıyı ısıtmaya çalıştı. Bazı hayvan satıcıları ise ateş yakarak hayvanlarını ısıtmaya çalıştılar.
Kış mevsiminde hayvan pazarındaki hareketliliğin durduğunu ifade eden vatandaşlar, dondurucu havada açık alana kimsenin hayvan satın almaya gelmediğini söyleyerek yetkililerden yardım istediler. Hayvan satıcıları, "Kış aylarında zaten işlerimiz kötü gidiyor, en azından hayvan pazarımız kapalı bir bina olsa da başımızı sokup orada ısınsak" dediler.