Yeşilyurt Belediyesi Çer-Çöp Projesi kapsamında bir yıl içerisinde toplanan ambalaj atığı, 22.848 adet ağacın kesilmesini önleyerek, %95’lik Enerji tasarrufu sağlayarak, 19.458 konutun bir yıllık elektrik tüketimine eş değer enerji tasarruf gerçekleştirdi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat yaptığı açıklamada, "Çer-Çöp Projesi kapsamında çevre ve insan sağlığına yönelik duyarlılığı artırmak için, bir adet kalem pilin 4 metrekare toprağı, 1 litre bitkisel yağ 1 milyon litre içme suyunu kirlettiği yapılan araştırmalarda tespit edilmiştir. Proje kapsamında 1.683 kg atık pil ve 29.404 kg bitkisel atık yağ toplanmıştır. Böylece çevre kirliliği önemli ölçüde engellenirken, milli ekonomiye de büyük bir katkı sağlanmıştır. Çer-Çöp Projesi “Geri Dönüşüm Evi” içerisinde vatandaşlarımızın ihtiyaç fazlası olan ya da artık kullanmadığı “Sizin eskiniz başkasının yenisi olabilir” sloganıyla toplanan giyecekler 1.500 aileye ulaştırıldı. Yeşilyurt Belediyesi tarafından “Her çöp atık değildir” sloganıyla hayata geçirilen Çer-Çöp projesi ile Pil, kağıt, atık yağ, ambalaj atıkları toplanarak yerinde ayrıştırma sağlanırken, toplanan atıklar geri dönüşümde kullanılmak üzere ilgili tesislerde işleniyor. Atıklar, çöp olmaktan kurtarılarak, hem doğal kaynaklar korunuyor, hem de ekonomiye kazanım sağlanıyor"dedi.
ÇER-ÇÖP PROJESİYLE YERİNDE AYRIŞTIRMA YAPILARAK, BİLİNÇLİ BİR NESİL YETİŞMESİ HEDEFLENİYOR
Yeşilyurt Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği ÇER-ÇÖP Projesi kapsamında okullara, kamu kuruluşlarına ve site yönetimlerine dağıtılan, Çer-Çöp kutularının yanı sıra Türkiye’ye örnek 31 noktada hizmete başlayan “Geri Dönüşüm Evleri” ve ÇER-ÇÖP kutuları yerinde ayrıştırma yaparak, bilinçli bir nesil yetişmesini hedefleniyor.
POLAT, “GERİ DÖNÜŞÜM EVLERİNE BIRAKILAN ÜRÜNLER, İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILIYOR”
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Pil, kağıt, atık yağ, ambalaj atıkları toplanarak yerinde ayrıştırma sağlanırken, aynı “geri dönüşüm evi” içerisinde “Sizin eskiniz başkasının yenisi olabilir” sloganıyla vatandaşlarımızın ihtiyaç fazlası olan ya da artık kullanmadığı bir başkasının ihtiyacı olabilecek kıyafet, kitap ve oyuncakların yeni sahipleri ile buluşturulmasını sağlıyor. Geri dönüşüm evlerinde toplanan eşyalar Yeşilyurt Belediyesi İŞGEM Ltd. Şti.ne bağlı ekipler tarafından sürdürülen çalışmalarla gerekli onarım ve ambalaj işleminden sonra Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğümüz aracılığıyla yeni sahiplerine teslim ediliyor” diye konuştu. Çer-Çöp projesi kapsamında bir yıl içerisinde 10.000 öğrenciye birebir eğitimler verilirken proje tanıtımı için çeşitli etkinlikler ve broşürlerle vatandaşlar bilgilendirildi.