Eski milli futbolcu Tanju Çolak, AK Parti’den milletvekili aday adayı olmayı planladığını söyledi.
Tanju Çolak, Samsun Dernekler Federasyonu’nun (SADEF) organize ettiği programda SADEF Samsun 6. Bölge Başkanı Köksal Akman ve üyeleriyle bir araya geldi. İstiklal Caddesi üzerindeki bir kafeteryada gerçekleştirilen programda açıklama yapan Tanju Çolak, “Tanju Çolak olarak Samsun’da, İstanbul’da gittiğim her yerde o kadar ilgi alaka görüyorum ki, bu da beni çok mutlu ediyor. Amacım millete hizmet etmek. Milletin düşünceleriyle hareket eden bir Tanju Çolak olarak millete hizmet etmek istiyorum. Ben de milletvekili adaylığını istiyorum ve AK Parti’den milletvekili adayı olmayı planlıyorum” dedi.
"ADAYLIĞIMIN NEREDEN OLACAĞI HENÜZ BELLİ DEĞİL"
Adaylık başvurusunu henüz yapmadığını söyleyen Tanju Çolak, “AK Parti’ye üyeliğim var. İstanbul’da SADEF Yönetim Kurulu ile oturup istişare edeceğiz ve bir yerden adaylığımızı koyacağız. Ben siyasetten pek anlamam, ben halkın adamıyım. Halkla kucaklaşan, halkla bütünleşen, halkın istediğini yerine getiren, halkın mutluluğu için var olan bir kişiyim. Bugüne kadar zaten şunu söyledim; ben Samsunspor’un askeriyim, ben Samsun’un çocuğuyum, Samsunlu olmak ayrı bir gurur veriyor bana. Milletvekili aday adaylığım Samsun mu olur, İstanbul mu olur bunu yapacağımız istişareler sonucunda belirleyeceğiz. 21 Şubat’ta, İstanbul’da SADEF’in organize ettiği törende Samsun halkımız davetlidir. Hepsini Kağıthane’ye bekliyoruz. Hep beraber orada kucaklaşalım” şeklinde konuştu.
AKMAN: "SADEF OLARAK TANJU ÇOLAK’IN ARKASINDAYIZ"
Tanju Çolak’ın adaylığı hakkında açıklama yapan SADEF Samsun 6. Bölge Başkanı Köksal Akman, “Milletvekili adaylığı konusunda; Sayın Genel Başkanımız da Tanju Çolak’a bu yoğun ilgiden dolayı böyle bir düşünce oluşmuş. Siyasette herkes bulunuyor, neden SADEF’in de bir adayı olmasın diye ve Tanju Çolak’a ısrar etmiş. Bu ısrarlar sonrasında Tanju Çolak da milletvekilliği aday adaylığını kabullenmiş. Ama hangi partiden aday olur onu kendileri bilir. Hangi partiden aday olursa olsun biz SADEF olarak SADEF ailesinin bir üyesi olan 20 bin üyemizle Tanju Çolak’ın arkasındayız. Tanju Çolak neredeyse biz oradayız siyasi tercihi kendisine aittir. Bizim ailemize katıldığı için kendisine teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.