DÜZCE (AA) - Akçakoca Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan çöp nakil istasyonu hizmete açıldı.

Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, gazetecilere yaptığı açıklamada, Osmaniye Mahallesi Mobilyacılar Sitesi mevkisinde hizmete açılan istasyonun, Akçakoca için çok önemli olduğunu belirtti.

"Çok önemli bir yatırımı daha hizmete sokarak önemli bir sorunu çözüme kavuşturduk" diyen Yemenici, "Çevresel açıdan büyük önemi olan çöp sorunumuz artık bitmiştir. Akçakoca çöpü, her gün bu iş için özel tasarlanmış tırlarla değerlendirilmek üzere geri dönüşüm tesisine gönderilecektir. Günde ortalama 30 ton çöp toplanıyor. Bu şehrimiz için yüksek bir oran ve bu rakam yaz aylarında iki katına ulaşacaktır. İki taşıma tırımız var. Artık hiçbir sorunun yaşanmayacak" ifadesini kullandı.

Geri dönüşümün ekonomiye katkı sağlayacağını anlatan Yemenici, şunları söyledi:

"İlerde burada elektrik üretimi planlanmaktadır. Ayrıştırmayı evlerde başlatmanın çalışmalarını yapacağız. Çevrenin korunması konusunda yoğun bir çalışma içindeyiz. Derelerimizin temizliği için sokakların, parkların temiz kalması için büyük paralar harcıyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstermesini istiyoruz. Tasarruf edilen paraları, başka alanlarda hizmete dönüştürelim."