Muğla’nın Ortaca ilçesinde bulunan İztuzu Plajı’nda balayılarını geçiren Manisalı çift, dünyaca üncü plaja sahip çıkılmasını istedi.
Ortaca ilçesine bağlı Daylan Mahallesi’nde bulunan İztuzu Plajı’nın özelleştirilmesine tepki göstermek için plajının giriş kapısında 3 gün önce başlatılan eylem devam ediyor. Eyleme son olarak Manisa’dan balayı için gelen Melahat Akartuna ve Beyin Cerrahı İbrahim Akartuna çifti destek verdi.
Her sene Dalyan’da tatil yapmaya çalıştığını ve bu yüzden balayı için de İztuzu’nu tercih ettiğini belirten İbrahim Akartuna, "Özelleştirmeye prensip olarak karşı değiliz fakat bunun usulünce yapılması lazım. Çünkü dünya çapında burası çok nadide bir yer. Burada toplanan insanlar gibi doğaya sahip çıkmak için eşimle birlikte bizde destekçi olduk" dedi.
MOTOSİKLETÇİLER DE DESTEK VERDİ
Eyleme motosikletli arkadaşlarıyla birlikte destek veren Ege Yolcu Motorsiklet Grubu Kurucusu Nadir Şahin; “Ege Yolcu Motorsiklet Grubu olarak daha önce Köyceğiz’deki halkın orada gece gündüz konakladığı günlerde destek vermiştik. Yıllar sonra şimdi İztuzu için gerçekleşen eyleme destek veriyoruz" dedi.
İztuzu Plajı girişindeki eylemcileri ziyaret eden ’Hu Hu’ adlı ilahi grubu da, eyleme ihale söyleyerek destek verdi.