Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. hsan Sabuncuoğlu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Son zamanlarda toplumda kadına yönelik artış gösteren şiddet olayları, tüm kamuoyunun vicdanını derinden yaralamıştır" dedi.
AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, son zamanlarda toplumdaki kadına yönelik şiddet olaylarının, tüm kamuoyunun vicdanını derinden yaraladığını söyledi. Rektör Sabuncuoğlu ayrıca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, Kadınlar Gününün buruk kutlanmakta olduğunu ifade etti.
Toplumdaki kadına yönelik şiddetin artık son bulması gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Sabuncuoğlu, kadına toplumca saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.
Sabuncuoğlu, “Toplumdaki kadına yönelik şiddet, tüm kamuoyunun vicdanını derinden yaralamıştır. Şiddetin her türlüsü, töre cinayetleri ve küçük yaşta evlendirilmelerin önüne geçilmelidir” ifadelerini kullandı.
İnsanlık ve kamu vicdanıyla bağdaşmayan kadına şiddet olayları karşısında, Yüce Türk yargısının olayın faillerine gereken cezayı vereceğine inançlarının tam olduğunu belirten Sabuncuoğlu, bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de toplum olarak şiddete, birlik ve beraberlik içinde karşı durulması gerektiğine dikkati çekti.
Dünya Kadınlar Günü’nde kadına şiddetin tüm dünyada son bulmasını dilediklerini ifade eden Sabuncuoğlu, gerek siyasal, gerekse hukuki zeminde, bu tür olayların zanlılarına asla ve asla tolerans gösterilmemesi gerektiğini kaydetti.
Sabuncuoğlu ayrıca şunları söyledi; "Son yıllarda ülkede ailenin ve sosyal yapının güçlendirilmesi, kadın ve erkek eşitsizliğinin giderilmesi, kadınların ve kız çocuklarının insan haklarının geliştirilmesi, korunması konularında başarılı projeler yürütülmekte. Bu projelere toplumsal desteğin de sağlanması halinde kadına şiddetin önlenmesinde önemli bir yol kat edilecektir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım.”