Hayat Eğitim Kurumları, Çanakkale Zaferi’nin önemini vurgulamak için ‘Bir Destandır Çanakkale’ konulu bir resim ve şiir yarışması düzenledi.
Hayat Eğitim Kurumları, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümünde Ankara ili genelinde ‘Bir Destandır Çanakkale’ konulu resim ve şiir yarışması düzenledi. Hayat Koleji; her yıl düzenlenen bu etkinlikle, geleceğimizin teminatı gençlerimizin Çanakkale ruhuna duyarlı bir şekilde yetişmesini ve geçmişten ders çıkartıp bugün sahip olduğumuz özgürlüğümüzün kıymetini bilmelerini hedefliyor.
Bu yılki etkinliğe başkentten, yine yüzlerce eser katıldı. Her eser, şehitlerimizin şanına ve Çanakkale ruhuna yakışır özellikler taşıyordu. Büyük bir emekle hazırlanmış resimler ve şiirler, Ankara Leyla Gencer Salonu’nda binlerce misafire sergilendi ve takdim edildi.
Program çerçevesinde ayrıca, Hayat Koleji öğrencileri, birbirinden güzel etkinliklerle, gelen tüm misafirlere Çanakkale Zaferi’ni 100. yılında bir daha yaşattılar. Program kapsamında Hayat Koleji öğrencilerinden oluşan koro, Çanakkale türküleriyle telli turnalardan şehitlerimize selam gönderdiler. Yine Hayat Koleji öğrencilerinden oluşan tiyatro kulübü, Çanakkale’den kalma ince sızılarımızı gözler önüne sererek ıslanan gözlerimizden şehadete erenlere bir Fatiha daha gönderdiler.
Çanakkale ruhunu minik yüreklerde yaşamak ve yaşatmak adına Hayat Koleji tarafından düzenlenen ‘Bir Destandır Çanakkale’ konulu resim ve şiir yarışmasına, başkentin dört bir tarafından katılan yüzlerce eser içinde dereceye giren, her bir kategorideki ilk 20 eserin sahibi öğrenciler; iPad’den tablete kadar, eğitimlerine değer katacak birbirinden kıymetli hediyelerle ödüllendirildiler. Dereceye giren, Hayat Koleji’nden 7 ve diğer okullardan 33 öğrenciye hediyeleri Hayat Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Songör, Kurucu Temsilci Hidayet Doğan, Genel Müdür Hüsamettin Akçay, okul müdürleri ve idarecileri tarafından takdim edildi.
Başkentlilerin yoğun ilgi gösterdikleri programda, öğrencilere hediyeleri takdim etmek üzere sahneye çıkan Hayat Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Songör, hem misafirlere hem de yüzlerce eser ile katılan tüm öğrencilere teşekkür etti.
Şiir Kategorisinde Dereceye Giren Öğrenciler:
Gülru Yanıkkaya (Barış Manço Ortaokulu)
Beyzanur Şahin (Özel Kardelen Ortaokulu)
Ceren Metin (Muhsin Yazıcıoğlu Ortaokulu)
Resim Kategorisinde Dereceye Giren Öğrenciler:
Sude Candoğan (Hun Ortaokulu)
Zeynep Parpucu (Özel Ankara Hayat Ortaokulu)
Meryem Merve Sarı (Hun Ortaokulu)